Είμαστε εδώ για να συντάξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την Κρήτη, είπε ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Αντιπρόεδρο, τα μέλη της Κυβέρνησης, τους συνέδρους στην έναρξη του διήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Την εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου ανάπτυξης με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό που βασίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού και στηρίζεται στο φυσικό πλούτο, τα ποιοτικά προϊόντα, στο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και στις αρχές-αξίες των Κρητικών συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,  στο χαιρετισμό του στην έναρξη του διήμερου «Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση: Επενδύοντας στην Κρήτη» οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν πριν από λίγο στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων – παραγωγικών τάξεων, επιστημονικής-εκπαιδευτικής κοινότητας και πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο συνέδριο-που θα ολοκληρωθεί παρουσία του Πρωθυπουργού- υπογράμμισε ότι,  «παραμένουμε στρατευμένοι στο μεγάλο αγώνα για την Κρήτη που ζούμε και αγαπούμε. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να πετύχουμε και θα το καταφέρουμε για το καλό της Κρήτης» και ότι  «για να βγούμε από την κρίση πρέπει να δώσουμε χώρο, ελευθερία κινήσεων, πεδίο δράσης στους δημιουργικούς και στους ταλαντούχους, στους γεμάτους προσμονή και όρεξη, σ΄ αυτούς που δεν αντέχουν να μη φτιάχνουν, να μην χτίζουν, να μην δημιουργούν».

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο διήμερο συνέδριο, με την παρουσία Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, αλλά και των υψηλόβαθμων στελεχών των Υπουργείων, στο επίκεντρο του διαλόγου θα τεθούν τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Κρήτης, θα αναζητηθούν λύσεις μέσα από τις θεματικές συζητήσεις, αλλά πάνω από όλα θα συμφωνήσουμε στη σύναψη μιας νέας μεγάλης αναπτυξιακής συνθήκης για τον τόπο μας. Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, πέρα από τα πρακτικά ζητήματα που θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, το βασικότερο μήνυμα αυτού του συνεδρίου, είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα που θα ανταποκρίνεται στις μεγάλες προσδοκίες των Κρητικών, που θα προκρίνει λύσεις σε ζητήματα περιφερειακής αλλά και τοπικής εμβέλειας».

Απευθυνόμενος ο Περιφερειάρχης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, στους Υπουργούς και στους συμμετέχοντες πρόσθεσε:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να συζητούμε για αποτυχίες, για περιορισμένους πόρους για την ανάγκη της αποκέντρωσης. Το ίδιο κάνουν και οι πολίτες τους οποίους υπηρετούμε. Τα προβλήματα αυτά έχουν κοινή αιτία. Την αποτυχία της πολιτικής να δώσει λύσεις μέσα σε  οικονομικές συνθήκες έκτακτες και πολλές φορές πρωτόγνωρες. Ως Περιφέρεια Κρήτης θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να διορθωθούν. Είμαστε εδώ όχι μόνο για να αψηφήσουμε όλες τις αντιξοότητες αλλά και να τις υπερβούμε. Είμαστε εδώ για να συντάξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την Κρήτη, να εγγυηθούμε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την οριστική άρση των δύσκολων συγκυριών. Τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Κρήτης, προωθήσαμε, με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό τη δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη, ενισχύσαμε την εξωστρέφεια του νησιού, μέσα από την στήριξη των παραγωγικών κλάδων, με την αναδιοργάνωση των παραγωγής και της διάθεσης των αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων αναπτύξαμε και αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες του νέου θεσμικού πλαισίου για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση με στόχο την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής μας. Με βαθειά πίστη ότι η ανάπτυξη της Κρήτης είναι σαν το παζλ που χρειάζεται συναρμολόγηση είμαστε βέβαιοι ότι λύσεις υπάρχουν και πρέπει να εφαρμοστούν. Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να δώσουμε χώρο, ελευθερία κινήσεων, πεδίο δράσης στους δημιουργικούς και στους ταλαντούχους, στους γεμάτους προσμονή και όρεξη, σ΄ αυτούς που δεν αντέχουν να μη φτιάχνουν, να μην χτίζουν, να μην δημιουργούν. Στη διάρκεια αυτού του συνεδρίου στόχος μας είναι να συζητήσουμε για τις πολιτικές που εφαρμόσαμε,  για τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στον τομέα του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής,  της επιχειρηματικότητας, στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την καινοτομία. Η δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια Κρήτης «είναι πολλών ανθρώπων έργα», καθώς προέκυψε μέσα από νέα αντίληψη για τη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων. Μια αντίληψη που φέρνει τον πολίτη μπροστά, που τον κάνει συμμέτοχο. Για τα επόμενα χρόνια οι στόχοι μας έχουν τεθεί ακόμα πιο ψηλά. Στην Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε ένα σχέδιο τοπικό, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ένα σχέδιο που βασίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας. Σε όλα εκείνα που κάνουν την Κρήτη μας ιδιαίτερη. Τον φυσικό μας πλούτο, τα μοναδικά μας προϊόντα, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Κυρίως, όμως, στις αρχές και τις αξίες των Κρητικών. Παραμένουμε στρατευμένοι στο μεγάλο αγώνα για την Κρήτη που ζούμε και αγαπούμε. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να πετύχουμε και θα το καταφέρουμε για το καλό της Κρήτης». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook