Τη Δευτέρα θα αρχίσει στο Κεντάκι των ΗΠΑ η εκδίκαση της αγωγής ενός άνδρα εις βάρος ενός χειρουργού, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια τού ακρωτηρίασε το πέος στη διάρκεια επέμβασης. Η δίκη διεξάγεται στο Σέλμπιβιλ έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν το 2008 ο Φίλιπ Σίτον και η σύζυγός του Ντέμπορα εις βάρος του δρος Τζον Πάτερσον.

Σύμφωνα με άρθρο στα Νέα, ζητούν αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί, για «απώλεια λειτουργίας, αγάπης και τρυφερότητας» επειδή ο χειρουργός αφαίρεσε το πέος του Σίτον στη διάρκεια μιας επέμβασης που, όπως υποστηρίζουν οι ενάγοντες, είχε πραγματοποιηθεί για να του γίνει περιτομή με στόχο τη θεραπεία μιας φλεγμονής. Ο δρ Πάτερσον υποστηρίζει πως ο ακρωτηριασμός ήταν απαραίτητος επειδή στη διάρκεια της επέμβασης βρήκε καρκινικό όγκο.

Ο δικηγόρος του ζεύγους Σίτον είχε δηλώσει το 2008 πως η κατάσταση του πελάτη του δεν ήταν κρίσιμη και «αυτό που έγινε δεν χρειαζόταν να γίνει μ\’ αυτόν τον τρόπο». Προηγουμένως ο δικηγόρος του δρος Πάτερσον είχε δηλώσει πως ο ουρολόγος «δεν είχε άλλη λογική επιλογή» παρά να αφαιρέσει τον καρκίνο. Το ζεύγος Σίτον κατέθεσε επίσης αγωγή εις βάρος του Εβραϊκού Νοσοκομείου, όπου έγινε η επέμβαση. Το νοσοκομείο διευθέτησε την αγωγή καταβάλλοντας χρηματικό ποσό που δεν ανακοινώθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook