Είναι πολύ εύκολο να αισθανθεί κανείς τους γευστικούς του κάλυκες να εκρήγνυνται τρώγοντας μπριζόλα από τη Νότια Αμερική. Πεντανόστιμο κρέας, μαλακό και ζουμερό, όσο πρέπει ψημένο- και όσο πρέπει ωμό…- που το δοκιμάζεις μία φορά και το θυμάσαι πάντα.

Κι αν αυτή η μυσταγωγία γευσιγνωσίας γίνεται με φόντο την παραμυθένια πόλη της Πράγας; Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει αυτό το σενάριο;

Ιδανικό σκηνικό, ατμοσφαιρική πόλη, εκλεκτές γεύσεις, καλαίσθητο περιβάλλον, όλα αυτά συνδυάζει το φημισμένο Beef Bar, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ασφαλώς η Πράγα είναι προορισμός ονειρεμένος ούτως ή άλλως, με την Παλιά Πόλη να «ντύνει» τις πιο όμορφες περιπλανήσεις και τις πιο ξεχωριστές στιγμές. Αλλά και το Beef Bar είναι προορισμός από μόνος του, με τρία πολύ δυνατά «ατού»: την ποιότητα του φαγητού, το άνετο περιβάλλον και το εξαιρετικό σέρβις.

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Πράγας, είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας μοσχαρίσιου κρέατος από την Ουρουγουάη στην Τσεχία. Και μάλιστα, εκτός από το γεύμα που μπορεί κανείς να γευτεί εκεί, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αναλαμβάνουν επίσης να ετοιμάσουν όλα τα απαραίτητα υλικά για να παρασκευάσει κάποιος τις σπεσιαλιτέ από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη στο σπίτι του.

«Η αρχή έγινε με μια σύμπτωση, που εξελίχθηκε σε πάθος και σε δουλειά που σε ανταμείβει» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του εστιατορίου. «Είμαστε οι αποκλειστικοί εισαγωγείς κρέατος από την Ουρουγουάη, αλλά δεν ήταν εύκολα όλα. Πριν από 20 χρόνια, οι Γερμανοί συνεργάτες μας μας πρόσφεραν κρέας από την Ουρουγουάη κι αυτό ήταν αρχή όχι μόνο για την επιχείρησή μας αλλά και για το μεγαλύτερο πάθος μας. Το κρέας ήταν φανταστικό κι έτσι αναζητήσαμε τρόπους να το φέρουμε στην Τσεχία απευθείας κι από έναν παραγωγό, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητά του. Στην αρχή τα πράγματα έδειχναν χωρίς ελπίδα αλλά τελικά καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με τους παραγωγούς κρέατος στην Ουρουγουάη χάρη στον Ουρουγουανό πρέσβη στην Πράγα και τότε καταλάβαμε πως τα είχαμε καταφέρει».

Το κρέας μπορεί να μαγειρευτεί με κάθε τρόπο που μπορεί ο επισκέπτης να επιθυμήσει: ψημένο, σιγανό μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία, με τη μέθοδο σου βιντ.

Το μυστικό της μοναδικής γεύσης βρίσκεται στον διαφορετικό τρόπο εκτροφής των ζώων και τη σύσταση της τροφής τους. Αντίθετα με την Ευρώπη, όπου συχνά η εκτροφή γίνεται σε κλειστούς χώρους, στην Ουρουγουάη τεράστια κοπάδια βόσκουν ελεύθερα σε αχανείς εκτάσεις, καταναλώνοντας την βλάστηση της περιοχής. Η γεμάτη και ξεχωριστή γεύση του κρέατος δεν μπορεί να βρεθεί σε κανένα άλλο κρέας στον κόσμο, καθώς είναι ανάλογη της φυσικής ανάπτυξης του ζώου σε φιλικό από άποψη κλίματος περιβάλλον, μακριά από τα προϊόντα του πολιτισμού- και τη ρύπανση-, στην άκρη μιας ήπιας υποτροπικής ζώνης.

Το Beef Bar προσφέρει, μεταξύ των άλλων εδεσμάτων του, και το κλασικό παστράμι, με αρώματα Νέας Υόρκης από το 1850. Η προετοιμασία γίνεται χωρίς καμία βιασύνη, μαρινάρισμα, κάπνισμα και στη συνέχεια βράσιμο ή μαγείρεμα στον ατμό. Καμία από τις φάσεις αυτές δεν μπορεί να επισπευστεί και το αποτέλεσμα αξίζει την υπομονή.

Όλα τα υπέροχα πιάτα του Beef Bar συνδυάζονται με εξαιρετικά κρασιά από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, με συνεργασίες με τα πιο ξεχωριστά οινοποιεία.

Εν κατακλείδι, το Beef Bar δεν είναι μόνο ένα από τα highlight μιας επίσκεψης στην Πράγα. Για πολλούς μπορεί να είναι και η αφορμή ενός τέτοιου ταξιδιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook