Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, που τα μέλη της πραγματοποιούν στην Κρήτη προκειμένου να αποδώσουν τιμή στη μνήμη των θανόντων Αυστραλών στρατιωτών, που πολέμησαν με τις συμμαχικές δυνάμεις στο νησί μας στη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Βουλευτές S. Georganas, R. Mitchell και B.O’ Sullivan, με τη συνοδεία και  του Αναπληρωτή Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Andrea Biggi, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας, την αγροκτηνο-τροφία και τον τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προσφυγικό, αλλά και στη «μετανάστευση» Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, λόγω της οικονομικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου επεσήμαναν τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, που σφυρηλατήθηκαν κατά τη Μάχη της Κρήτης και  οι οποίοι μέχρι και σήμερα διατηρούνται ισχυροί λόγω και της δυναμικής παρουσίας της κρητικής κοινότητας της Αυστραλίας, στην οποία συνολικά διαμένουν και δραστηριοποιούνται 400.000 Έλληνες.

 

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook