Το θερμόμετρο κυμαίνεται από τριάντα οκτώ μέχρι σαράντα δυο βαθμούς σε δεκαέξι πόλεις της χώρας: από το Μιλάνο μέχρι την Ρώμη, από την Φλωρεντία μέχρι την Νάπολη και την Μεσίνα της Σικελίας. Η Ιταλική Πολιτική Προστασία έχει θέσει σε επιφυλακή όλο της τον μηχανισμό για την παροχή βοήθειας σε όσους υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένους.

Το επίπεδο επιφυλακής, βρίσκεται στο «τρία», το υψηλότερο προβλεπόμενο. Σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καύσωνας -προερχόμενος από την αφρικανική ήπειρο- δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιταλική χερσόνησο, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου.

Στην ιταλική πρωτεύουσα εθελοντές και υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας μοίρασαν χθες δεκαπέντε χιλιάδες μικρά μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, έξω από σταθμούς του μετρό. Παράλληλα, έχει τεθεί σε λειτουργία ένας ειδικός τηλεφωνικός αριθμός, 800-147-741 ή «Pronto Nonno» (\”Εμπρός Παππού\”), για τους ηλικιωμένους που δεν πήγαν διακοπές και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, λόγω της ζέστης, ή ψυχολογικής φύσεως, εξαιτίας της μοναξιάς.

Στο Μιλάνο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών, παρατηρείται σημαντική προσέλευση κατοίκων δεν διαθέτουν κλιματισμό, σε ειδικά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, όπου πολύ συχνά, επιλέγουν την φθηνότερη και πιο παραδοσιακή λύση: έναν έστω και περιορισμένων διατάσεων, ανεμιστήρα.

Σε όλη την χώρα πολλοί από τους ιταλούς που θέλουν να βρουν προσωρινή ανακούφιση από την ζέστη, αυξάνουν και φέτος τις επισκέψεις τους σε κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα και σε σούπερ μάρκετ.

Ξεκίνησε, τέλος, η επιστροφή από τις διακοπές, για δέκα εκατομμύρια ιταλούς, που μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει να ξανασυνηθίσουν στους καθημερινούς ρυθμούς της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook