Αφού παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα στα Χανιά, η Κατσαρίδα επισκέπτεται το Ηράκλειο, όπου, λόγω μεγάλης ζήτησης, θα παραμείνει όχι μόνο για δύο –όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο– αλλά για τρεις παραστάσεις:

- Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη, 23-24 & 25 Αυγούστου, Ηράκλειο, Πύλη Βηθλεέμ, 9:30μ.μ. (Προπώληση εισιτηρίων: Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», Ανδρόγειος, τηλ. 2810 399211)
Η περιοδεία θα συνεχιστεί στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία:

- Παρασκευή 26 Αυγούστου, Άγιος Νικόλαος, Προαύλιο 1ου Γυμνασίου, 9:30μ.μ. (Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτική Βιβλιοθήκη, τηλ. 28410 26899)

- Σάββατο 27 Αυγούστου, Σητεία, Φρούριο Καζάρμα, 9:30μ.μ. (Προπώληση εισιτηρίων: Γραφείο Πληροφοριών Δήμου Σητείας, τηλ. 28430 28300)

Ποια είναι η «Κατσαρίδα»

Το εξωφρενικό, ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου και του Κώστα Γάκη, που έχει ιδιαίτερη απήχηση και στο νεανικό κοινό, ξεκίνησε από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005 και μέχρι σήμερα έχει δώσει 583 παραστάσεις εντός και εκτός του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, στην Κύπρο και πρόσφατα στο Θέατρο Badminton, όπου ήταν sold out για τέσσερις μέρες.

Έξι χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η Κατσαρίδα έχει βάλει σκοπό να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα! Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει…

Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική - Στίχοι: Κώστας Γάκης
Σκηνικό: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Γεωργία Μπαμπαλού
Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης