Οι αίθουσα δεν αερίζεται και για θέρμανση υπάρχει ένα παλιό κλιματιστικό – Αρρωσταίνουν συνεχώς τα παιδιά – “Καμία πρόθεση να διορθωθεί η κατάσταση”, λένε οι γονείς.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των μαθητών του 7ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στην περιοχή του Πόρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αναγνώστης του Flashnews.gr οι πόρτες του κτηρίου είναι επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά και από τύχη την προηγούμενη χρονιά δεν υπήρξε τραυματισμός παιδιού, η αίθουσα δεν αερίζεται και για θέρμανση υπάρχει ένα κλιματιστικό 20ετίας.

Μάλιστα τόσο οι γονείς όσο και η διευθύντρια του νηπιαγωγείου έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο σύμφωνα με τον αγανακτησμένο γονιό κανείς δεν προτείθεται να κάνει κάτι.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Σας γράφω για ένα θέμα σοβαρό που αφορά παιδιά.

Πρόκειται για το 7ο νηπιαγωγείο στον πόρο Ηρακλείου το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά, έχει πόρτες από γυαλί σαν βιτρίνα μαγαζιού και δεν αερίζεται παρά μόνο αν ανοίξουν αυτές τις πόρτες

Στα μέσα του χειμώνα τα παιδιά τα βγάζουν έξω με τα μπουφάν και κασκόλ για να αερίζεται η αίθουσα.

Το αποτέλεσμα είναι να αρρωσταίνουν συνέχεια και να μαζί με αυτά και τα μικρότερα μωράκια που μπορεί να έχει κάποια οικογένεια.

Πριν δύο χρόνια μάλιστα η μια γυάλινη πόρτα είχε σπάσει από τον αέρα δίπλα σε ένα παιδάκι.

Για θέρμανση έχει μόνο κλιματιστικό εικοσαετίας.

Υπάρχουν πολλά παιδιά με άσθμα και κάνουν θεραπεία και εκεί μέσα επιδεινώνεται η κατάσταση τους.

Από ότι μάθαμε δεν είναι διατεθειμένος κανένας να κάνει κάτι για να αλλάξει το κτήριο ή να παρέμβουν σε αυτό έτσι ώστε να αερίζεται και να έχει θέρμανση.

Έχει κάνει ένα χαρτί ή διευθύντρια για το θέμα αλλά τίποτα.

Θα θέλαμε σαν γονείς να γνωστοποιήσετε το θέμα και να το μάθει ο κόσμος έτσι ώστε τα παιδιά μας και όλα τα παιδιά να έχουν τα σχολεία που πρέπει”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook