Οι εξεγερμένοι που μάχονται δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι πλησιάζουν τις πύλες του οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια στο κέντρο της Τρίπολης, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.

Το κανάλι μετέδωσε εικόνες με οβίδες να εκρήγνυνται και καπνό να υψώνεται πάνω από την πόλη καθώς οι εξεγερμένοι συνεχίζουν να προσπαθούν να εκδιώξουν τα στρατεύματα του Καντάφι από τις συνοικίες που συνεχίζουν να ελέγχουν.
Στο μεταξύ το Βασίλειο του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των εξεγερμένων ως τη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί το λαό της Λιβύης, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο από το Ντουμπάι σήμερα.

Με δεδομένες τις \”πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη\”, το Μπαχρέιν ανέφερε πως θεωρεί πλέον το Συμβούλιο \”το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του αδελφού λιβυκού λαού και εύχεται στη Λιβύη να επιτύχει ευημερία, πρόοδο και σταθερότητα, ανάπτυξη και ανοικοδόμηση\”.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε επίσης πως αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των εξεγερμένων ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook