Λίγους μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του Redmi Note 5A, η Xiaomi παρουσιάζει ένα ακόμη πιο οικονομικό μοντέλο, το Redmi 5A.

Η τιμή του στην Κίνα έχει οριστεί περίπου στα €80 και είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες προτάσεις smartphone σ’ αυτά τα λεφτά. Ο λόγος είναι η οθόνη των 5 ιντσών με HD ανάλυση, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει το Snapdragon 425 chipset της Qualcomm με 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικό χώρο. Σε περίπτωση που τα 16GB δεν είναι αρκετά, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να εισάγει μια microSD κάρτα δεσμεύοντας τη μία από τις δύο θέσεις για SIM από τη στιγμή που το Redmi 5A είναι μια dual sim συσκευή.

Στο πίσω μέρος υπάρχει κάμερα 13MP με διάφραγμα F/2.2 ενώ για τις selfies η Xiaomi έχει ενσωματώσει κάμερα 5MP με διάφραγμα f/2.0. Η εγγραφή βίντεο γίνεται με ανώτερη ανάλυση την Full HD και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Redmi 4A, το νέο μοντέλο διαθέτει παρόμοιες διαστάσεις ενώ μικρότερη είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας που πέφτει από τα 3.100mAh στα 3.000mAh.

Η περίοδος των προπαραγγελιών ξεκινά από σήμερα στην Κίνα, με την κυκλοφορία να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook