Τι αναφέρει η Συντονιστική επιτροπή Εμπορικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παλιάς πόλης σε απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

H Συντονιστική επιτροπή Εμπορικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παλιάς πόλης μετά το δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Η πρωτοβουλία μας για την δημιουργία νέου συλλόγου ξεκίνησε με αφορμή τον νέο κανονισμό για την παραχώρηση κοινόχρηστων. Η στάση του ΕΣΧ κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων, μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο κλάδος μας δεν εκπροσωπείται και αρχίσαμε να διερευνούμε τις εναλλακτικές μας. 

Η έμπνευση και η οργάνωση της σύστασης του συλλόγου απέχει από πολιτικές σκοπιμότητες και παρασκηνιακές συζητήσεις, όπως υπαινίσσεται το ΕΣΧ. Τα μόνα συμφέροντα που καλούμαστε να υπηρετήσουμε είναι αυτά του κλάδου μας πιο εξειδικευμένα, μακριά από πολιτικές αποχρώσεις. Κανένας άλλος παράγοντας δεν εμπλέκεται στην δημιουργία του.

Το καταστατικό μας άλλωστε έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μας προφυλάσσει από απόπειρες κομματικοποίησης και άλλους διασπαστικούς παράγοντες. 

Ο μοναδικός λόγος για να μην δημιουργηθεί ο Σύλλογος μας,  είναι αν η αδιαφορία του  κόσμου για τα κοινά, μας αφοπλίσει με την απουσία του. 
Έτσι καλούμε ξανά τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν το εγχείρημά μας και να παρευρεθούν στις 25 Οκτωβρίου στις 8.30 το πρωί στο καφέ Κεντρικόν ( πίσω από την Μητρόπολη), για εγγραφή στον σύλλογο και ενημέρωση. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook