Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγαλύτερου έργου αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα – Ξεκινάει νέα επέκταση του δικτύου οπτικών ινών- 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε 650 περιοχές θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE για γρήγορο internet μέσω οπτικών ινών 

O Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα, ένα έργο σταθμό για την ανάπτυξη της χώρας. Σε διάστημα μόλις 8 μηνών, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Α’ φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς.

Ως αποτέλεσμα, το δίκτυο COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος διαδρομής 43.000 χιλιόμετρα. 

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ θα φέρει τις οπτικές ίνες σε ακόμη περισσότερες γειτονιές της χώρας, αναβαθμίζοντας 3.000 νέες καμπίνες, καθώς εγκρίθηκε από την ΕΕΤΤ η πρότασή του και για την Γ’ φάση του Κανονισμού, με περιθώριο ολοκλήρωσης 23 μήνες.  

Στο τέλος του έργου, περίπου 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα, θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, που κατέφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να φέρουν τις οπτικές ίνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπηρετώντας το όραμά μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο με την τεχνολογία».

Η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα 

Οι επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ το επενδυτικό πλάνο έως το 2020 ανέρχεται σε επιπλέον €1,5 δισ.  Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το δίκτυο COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με μήκος διαδρομής 43.000 χιλιομέτρων. Σήμερα, το δίκτυο περιλαμβάνει 34.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών στο δίκτυο κορμού και 9.000 χιλιόμετρα στο δίκτυο πρόσβασης και θα επεκταθεί περαιτέρω, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πλάνου της Γ’ φάσης του Κανονισμού της ΕΕΤΤ. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει επίσης δίκτυο οπτικών ινών με μήκος διαδρομής 12.000 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband. 

Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook