Παρουσιάστηκε το βιβλίο του για την δίκη της υπόθεσης Λαμπράκη “Επιτελών το καθήκον”
 
Συνοδευόμενος απο σύζυγο και την κόρη του μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο εθνικό ίδρυμα ερευνών και μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Χαλέπα Χανίων, ο καταγόμενος απο το Σέλινο Χανίων, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης.
 
Ειδικά η κόρη του Πετρούλα – Αναστασία Σαρτζετάκη, γνωστή νομικός και η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας επί Κουρουμπλή, δεν έφευγε στιγμή απο το πλάι του.
 
 
Το κ.Σαρτζετάκη υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, καθώς και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
 
 
 
 
Στην παρουσίαση του δίτομου έργου “Επιτελών το καθήκον” στην κατάμεστη αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης «Ειρηναίος Γαλανάκης» στη Χαλέπα Χανίων, χαιρετισμό απήυθυνε ο κ.Νίκος Παπαδάκης. 
 
Ομιλητές ήταν οι Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, επ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Παναγόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αντώνης Βγόντζας, Δικηγόρος, πρ. Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου. 
 
 
Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Economia. 
 
Σε σύντομη ομιλία του ο κ Σαρζετάκης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στην παρουσίαση επεσήμανε ότι η συγγραφή του δίτομου έργου έγινε για να γνωρίσει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για μια υπόθεση από το πρόσφατο παρελθόν από αυτόν που ενήργησε την ανάκριση της υπόθεσης και να γίνει γνώστης των όσων ακολούθησαν.
 
Περισσότερα από 50 χρόνια μετά την υπόθεση Λαμπράκη, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ο Χρήστος Α. Σαρτζετάκης, βασικός πρωταγωνιστής των ημερών αλλά και οξύς παρατηρητής όλης εκείνης της εποχής, έρχεται με το «Ἐπιτελῶν τὸ καθῆκον μου», να δώσει την δική του κατάθεση για γεγονότα, παρασκήνια, κλίμα.
 
Εμβληματική φιγούρα του αγώνα για την Δημοκρατία, ο «ανακριτής της υπόθεσης» μιλάει και αποκαλύπτει στο βιβλίο-ντοκουμέντο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέρκυρα Α.Ε.
 
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Σάββατο θα επισκεφθεί τα πατρογονικά του εδάφη στην Κάντανο Σελίνου, ενώ το βράδυ θα παραστεί στην εκδήλωση ονοματοθεσίας του “παλιού τελωνείου” σε θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook