Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τα κίνητρα του δράστη της άγριας δολοφονίας

Ειδικοί επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν το στυγερό έγκλημα με θύμα την 32χρονη εφοριακό το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι 14 μαχαιριές που δέχτηκε το θύμα τους οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο δράστης πρέπει να αναζητηθεί στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον της νεαρής γυναίκας.

«Μιλάμε καθαρά για ένα έγκλημα μίσους, φοβερού μίσους και ενδεχομένως φοβερού πάθους», δηλώνει ο Θ. Κατερινόπουλος, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Αποκλείεται κατά τη δική μου εκτίμηση το έγκλημα της ληστείας».

Για τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Δ. Παπαδημητριάδη, «όταν έχουμε ένα έγκλημα με μένος, όταν έχουμε τόσες πολλές μαχαιριές και ειδικά όταν αυτές ξεκινούν πισώπλατα, σίγουρα συζητάμε για ένα έγκλημα εκδίκησης».

«Με βάση τον τόπο, τον τρόπο, το όπλο, τη βιαιότητα του εγκλήματος, πρέπει να αναζητήσουμε τον πιθανό δράστη πρώτα από το στενό, οικογενειακό και φιλικό, περιβάλλον, μαζί με το ερωτικό περιβάλλον. Το μένος από μόνο του οδηγεί σε μια σχέση γνωστού και όχι άγνωστου σχέση δράστη – θύματος, όπου ενέχεται πολύ το προσωπικό στοιχείο», σημειώνει ο Κ. Μπαμπασίρης, διδάκτωρ εγκληματολογίας.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο δράστης απέσπασε την τσάντα, το πορτοφόλι και το κινητό της άτυχης κοπέλας, ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρει ότι «ίσως ο δράστης, “χαζά”, να πίστεψε ότι θα εκτρέψει την έρευνα των Αρχών. Ίσως να σκέφτηκε κάτι τέτοιο…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook