«Σε κανένα βίντεο δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση» λέει η δικηγόρος του

Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν τα βίντεο που βρήκαν οι αστυνομικοί στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 32χρονος, παρότι αρχικά φέρεται να ομολόγησε τις σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στη συνέχεια τα «γύρισε» λέγοντας μάλιστα πως «αν ήμουν στο ISIS δεν θα με άφηναν να φύγω».

Παρά τους ισχυρισμούς του όμως, τα στοιχεία φαίνονται να τον διαψεύδουν. Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του ο ίδιος εμφανίζεται να συμμετέχει σε ξυλοδαρμούς, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ακόμα και για αποκεφαλισμούς.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, η δικηγόρος του 32χρονου Σύρου εξηγεί: «Πρόκειται για αστυνόμο, ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις. Ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού”». Σύμφωνα με την ίδια, ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης.

« Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε. Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους θέλησε να το “σκάσει” επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε», ανέφερε η δικηγόρος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν η δικηγόρος απάντησε: «Σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook