Το κόστος μια κηδείας, είναι και στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα αρκετά υψηλό και για αρκετούς συμπολίτες μας που δοκιμάζονται οικονομικά, ακόμη και δυσβάσταχτο.

Για κάποιους λοιπόν η ενοικίαση φέρετρου αποτελεί μια καλή λύση για να μπορέσουν να αποχαιρετήσουν με αξιοπρέπεια τους αγαπημένους τους. Και όπως φαίνεται στην Κύπρο αυτό συμβαίνει ήδη σε αρκετές κοινότητες αλλά και σε έναν Δήμο όπως γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ όσοι δεν έχουν οικονομική ευχέρεια «νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου €100 και όταν θάψουν τον μακαρίτη επιστρέφουν το φέρετρο στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αναλαμβάνει κηδείες.

Η πράξη έχει μάλιστα περιβληθεί με θρησκευτικότητα, αφού στους συγγενείς λέγεται υπό μορφή παρηγοριάς ή και στην προσπάθεια να πειστούν να νοικιάσουν φέρετρο, ότι και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη, αν και η ίδια αυτή η ιστορία του σεντονιού με το οποίο περιτύλιξαν τον Χριστό μετά την αποκαθήλωσή του είναι αμφιλεγόμενη, τουλάχιστον ως προς την αυθεντικότητα της αγίας σινδόνης». 

Στην Κύπρο η αγορά φέρετρου κοστίζει από 300 έως 3.000 ενώ σε αυτά τα έξοδα έρχονται φυσικά να προστεθούν και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την κηδεία.

Πάντως, όπως γράφει η εφημερίδα, «η ενοικίαση φέρετρων δεν πέρασε απαρατήρητη τουλάχιστον από ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, οι οποίοι βλέπουν μέχρι και αθέμιτο ανταγωνισμό. Από πλευράς τους όσοι αναλαμβάνουν κηδείες και προσφέρουν νοικιασμένα φέρετρα θεωρούν ότι προσφέρουν φτηνή λύση σε συγγενείς που δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα και μάλιστα για κάτι το οποίο αν αγοραστεί θα χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά».

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook