Στην απόσυρση τηλεοπτικού λόγω σεξιστικού περιεχομένου προχώρησε η ΙΚΕΑ. Το επίμαχο βίντεο δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από το κοινό καθότι θεωρήθηκε ρατσιστικό απέναντι στις γυναίκες και δε, στις ανύπαντρες.

Στο βίντεο  εμφανίζεται η ανύπαντρη κόρη ενός ζευγαριού στην Κίνα, την ώρα που δείπνιζαν οι γονείς της. Η μητέρα κατά την διάρκεια του σποτ δηλώνει στην κόρη της «Εάν δεν μπορείς να φέρεις εδώ ένα αγόρι, μη με αποκαλείς μαμά». Στην συνέχεια όμως εμφανίζεται ένας νεαρός κρατώντας λουλούδια και οι πανευτυχείς γονείς στρώνουν το τραπέζι με είδη του ΙΚΕΑ.

Το βίντεο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του κοινού που του απέδωσε χαρακτηρισμούς όπως «αποκρουστικό» και «παλιομοδίτικο», ενώ η εκπρόσωπος του της εταιρίας στην Κίνα, Λίντα Ζου μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα «καθησυχάζοντας» τον κόσμο ότι «Η τηλεοπτική διαφήμιση αποσύρθηκε από όλα τα κανάλια από την ΙΚΕΑ Κίνας».

«Κατανοούμε την ανησυχία που προκλήθηκε από την τηλεοπτική αυτή διαφήμιση και ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη για τη λάθος εικόνα που δώσαμε», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

 

newpost.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook