Το ενδιαφέρον ενός ελληνοαμερικανικού Fund για την απόκτηση ποσοστού της Proton Bank μέσω της συμμετοχής του στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος της εν λόγω τράπεζας στο Reuters, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πηγές αναφέρουν, όπως δημοσιεύει η imerisia.gr, ότι τη διοίκηση σε αυτό το ελληνοαμερικανικό fund την ασκεί Έλληνας, πρώην τραπεζικός στέλεχος και ότι το fund αυτό διαχειρίζεται περί τα 450 εκατ. ευρώ. Το ίδιο στέλεχος δήλωσε στο Reuters ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank δεν πρόκειται να αργήσει.

«Η έκδοση του ομολόγου θα γίνει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Θα υπάρξει επένδυση από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Εurobank, Πειραιώς) στο μετατρέψιμο ομόλογο μέχρις ότου βρεθεί ο τελικός επενδυτής για την τράπεζα», είπε ο τραπεζίτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις τράπεζες εξέτασαν και ανταποκρίθηκαν θετικά στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αυτήν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της αγοράς μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ. Έτσι, ουσιαστικά αποκτούν πλέον την «κηδεμονία» της Proton Bank.

Σημειώνεται ότι η Proton Bank, με 31 υποκαταστήματα και τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 24 εκατ. ευρώ, διέθετε συνολικό ενεργητικό 3,8 δισ. ευρώ στα τέλη του πρώτου τριμήνου. Προ ημερών οι τέσσερις μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Proton Bank περί συμμετοχής τους στο μετατρέψιμο ομολογιακό μετά από την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου και σε συνδυασμό με τις διοικητικές αλλαγές που έχουν γίνει στην τράπεζα.

Ταυτόχρονα με την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδας έχει τοποθετήσει και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου Δ.Σ. της Proton.

«Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδας και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών. Οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton», είχε σημειώσει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook