Για 4η χρονιά επισκέφθηκαν την Κίσαμο 30 φοιτητές της σχολής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων με τους καθηγητές τους από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας, μετά την επίσκεψη στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου..

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν βιολογικά και συμβατικά θερμοκήπια αλλά και αρδευόμενες καλλιέργειες ελιάς κα συζήτησαν με τους παραγωγούς για τα προβλήματα διαθεσιμότητας και ποιότητας νερού.

Ενημερώθηκαν από τον κ. Κων. Χαρτζουλάκη για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγονται, τα προβλήματα επάρκειας και διαχείρισης του νερού στη περιοχή και τον αυξημένο κίνδυνο υποβάθμισης του εδάφους λόγω αλάτωσης και τη παραγωγή ελαιολάδου.

Και βέβαια εντυπωσιάστηκαν από τη διαδικασία παραγωγής αλλά και τη γευσιγνωσία ελαιολάδου που παρακολούθησαν. Απολαμβάνοντας δε τη κρητική κουζίνα ήταν μια καλή ευκαιρία προβολής των τοπικών προϊόντων