Πίσω από αυτή την φαεινή ιδέα βρίσκεται ένας Ιταλός καλλιτέχνης  ονόματι Graziano Cecchini ο οποίος για λίγα λεπτά δημοσιότητας δεν δίστασε να ρίξει κόκκινη μπογιά στο εμβληματικό μνημείο

Με κόκκινο χρώμα βάφτηκαν τα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβ το απόγευμα της Πέμπτης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «διαφθορά» που κυριαρχεί στη Ρώμη.

Πίσω από αυτή την φαεινή ιδέα βρίσκεται ένας Ιταλός καλλιτέχνης  ονόματι Graziano Cecchini ο οποίος για λίγα λεπτά δημοσιότητας δεν δίστασε να ρίξει κόκκινη μπογιά στο εμβληματικό μνημείο και να μπει ταυτόχρονα σε μπελάδες αφού δεν γλύτωσε την σύλληψη.

Πάντως η Φοντάνα ντι Τρέβ δεν μπήκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο του Graziano καθότι και στο παρελθόν είχε κάνει ακριβώς το ίδιο διαμαρτυρόμενος τότε για το κόστος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης.

Ο ίδιος μετά τα καμώματα του χθες έσπευσε να ενημερώσει ότι το χρώμα δεν πρόκειται να προκαλέσει μόνιμη ζημιά, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του σιντριβανιού προκειμένου να απομακρυνθεί το βαμμένο νερό.

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε την πράξη «επίδειξη πρωτοφανούς άγνοιας και έλλειψης κοινωνικής ευθύνης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook