Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή γερουσία συζητά το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων, ύστερα από πρόταση του κόμματος των Πρασίνων.

Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης είναι, πλέον, υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων των γκέι και καλούν τους γερουσιαστές και βουλευτές όλων των παρατάξεων «να εναρμονιστούν με τη σημερινή εποχή».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το zougla.gr, η Αυστραλή υπουργός Οικονομικών, Πένι Γουόγκ, ανακοίνωσε ότι θα γίνει… μπαμπάς, καθώς η σύντροφός της, Σόφι Αλουΐσε, περιμένει παιδί.

Ως η πρώτη ομοσπονδιακή υπουργός που δηλώνει φανερά ότι είναι ομοφυλόφιλη, η Πένι Γουόγκ επιθυμεί να διαχωρίσει την προσωπική της ζωή από την πολιτική: «Έχεις ένα παιδί γιατί σ’ ενδιαφέρει να έχεις οικογένεια. Δεν το κάνεις για να το εκμεταλλευτείς πολιτικά. Έτσι δεν είναι;» υποστηρίζει η ίδια.

Η κα Γουόγκ, ηλικίας 42 ετών, και η 35χρονη σύντροφός της περιμένουν τον ερχομό του μωρού τα Χριστούγεννα. Η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε, φυσικά, διά της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

H υπουργός λέει ότι δεν γνωρίζει το γένος του παιδιού, δεδομένου ότι η σύντροφός της επιθυμούσε να είναι έκπληξη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η επερχόμενη γέννηση του μωρού θα συμβεί την ίδια χρονική στιγμή που ο γάμος των ομοφυλοφίλων θα αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα στην ατζέντα του Εθνικού Συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook