Δικαιωματικά το 2010 μπορεί να χαρακτηριστεί έτος των τρισδιάστατων ταινιών. Ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία του Άβαταρ οι μεγάλες εταιρείες έσπευσαν να κάνουν τις δικές τους τρισδιάστατες παραγωγές. Πολλοί λένε ότι οι ταινίες δύο διαστάσεων οδεύουν προς εξαφάνιση, ενώ άλλοι λένε ότι το μέλλον των ταινιών τριών διαστάσεων είναι ακόμη ασαφές.

«Το 2011 σχεδιάζουμε τρεις ή τέσσερις ταινίες, οι περισσότερες θα είναι τριών διαστάσεων, για μας το μέλλον είναι εδώ, περιστασιακά θα κάνουμε ταινίες δύο διαστάσεων», τονίζει ο Τζέιμς Ρίτσαρντσον, παραγωγός της βρετανικής ταινίας τριών διαστάσεων Στριτ Ντανς, που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Το κόστος των παραγωγών τριών διαστάσεων είναι 60% μεγαλύτερο από εκείνο των δύο διαστάσεων. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι τρεις διαστάσεις προς το παρόν αποτελούν ένα διαφημιστικό τρικ για προσέλκυση πελατών.

Ακόμα και το Χόλιγουντ διστάζει προς το παρόν μπροστά στο υψηλό κόστος. Η ταινία «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ» έγινε τριών διαστάσεων σε ένα δεύτερο στάδιο παραγωγής, ενώ οι παραγωγοί της νέας ταινίας Χάρι Πότερ αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να εγκαταλείψουν τα σχέδια για τις τρεις διαστάσεις.

Τέλος, τα γυαλιά για εικόνες τριών διαστάσεων βρίσκονται ήδη στην αγορά, το κόστος όμως μαζί με τις ταινίες και τις ειδικές τηλεοπτικές συσκευές παραμένει υψηλό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook