Με δημόσιο χρήμα φαίνεται πως πλήρωνε τις «ροζ» βόλτες του στους οίκους ανοχής ο αυστραλός βουλευτής Γκρεγκ Τόμσον! Ο Τόμσον φέρεται να έχει χρεώσει το δημόσια με αρκετές χιλιάδες δολάρια, ενώ από το σκάνδαλο η κυβέρνηση κινδυνεύει να απολέσει την λίαν εύθραυστη πλειοψηφία της μίας έδρας στο κοινοβούλιο...

Τα «αμαρτήματα» για τα οποία κατηγορείται σήμερα ο βουλευτής, έγιναν το 2005, όταν ήταν γραμματέας του Συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας και χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της υπηρεσίας του πέντε φορές προκειμένου να πληρώσει συνοδούς οίκου ανοχής. Τα τηλεφωνήματα σε δύο περιπτώσεις, λέγεται ότι έγιναν από το κινητό του τηλέφωνο.

Σε μία από τις πέντε "παραγγελίες" που έκανε στον οίκο ανοχής, αναφέρεται ότι πλήρωσε -από την κάρτα της υπηρεσίας του- $2.475, ποσό -υποστηρίζεται- πέντε με έξι φορές υψηλότερο του κανονικού, γεγονός που οδηγεί τους επικριτές του στο συμπέρασμα ότι 'τουλάχιστον μία φορά ήταν στην παρέα και άλλα άτομα'.

Ο κ. Τόμσον, δηλώνει αθώος, ισχυριζόμενος ότι κάποιος άλλος χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα. Σε δύο περιπτώσεις εντούτοις υπάρχει η υπογραφή του και ο αριθμός της άδειας οδήγησης, που καθιστούν τα επιχειρήματά του σαθρά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Μπράμπις, έστειλε αναφορά στην αστυνομία της Ν.Ν.Ουαλίας, ζητώντας να ερευνηθεί το όλο θέμα, δεδομένου ότι η πλαστογραφία -αν έγινε- αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται θέμα πλαστογραφίας, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι ο κ. Τόμσον ψεύδεται, διέπραξε δηλαδή απάτη η οποία επισείει ποινή φυλάκισης.

Εις βάρος του Τόμσον είναι και το ότι μέσα σε πέντε χρόνια, από την ίδια κάρτα, έκανε αναλήψεις από ATM ύψους 100.000 δολάρια.

Κατηγορείται επίσης ότι από το Εργατικό Κόμμα έλαβε δώρο $90.000, ποσό που εικάζεται ότι χρειάστηκε για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα όταν υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση κατά της εταιρίας Fairfax, εκδότριας της εφημερίδας "The Morning Sydney Herald" και μετά αναγκάστηκε να αποσύρει.