Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 30χρονος τζιχαντιστής της Αεξανδρούπολης μετά την απόφαση για προφυλάκισή του καθώς ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει το protothema.gr, ο 30χρονος Σύρος ποζάρει στον φακό με βαρύ οπλισμό, σε κάποιες μόνος του και σε κάποιες άλλες φωτογραφίες μαζί με συντρόφους του πολεμιστές.

Ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε στο Ισλαμικό Κράτος κι επιμένει ότι πολέμησε για τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό που μάχεται το καθεστώς του Άσαντ.

Η συνήγορός του Τριανταφυλλιά Τσιουλπά δηλώνει: «Ο Shady Almousa δηλώνει αθώος για την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση του Isis και της Al- Nusra. Το γεγονός ότι εντάχθηκε στον ελεύθερο συριακό στρατό ο οποίος αποτελεί την «αντιπολιτευτική παράταξη» του καθεστώτος Άσαντ δεν τον αναγάγει αυτομάτως σε τρομοκράτη και δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε σε αδικήματα του ποινικού κώδικα, όταν μιλάμε για μια εμφύλια σύρραξη που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Ο ελεύθερος συριακός στρατός δεν έχει ανακηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως τρομοκρατική οργάνωση όπως ο ISIS ή η Al- Nusra».

Πάντως στις φωτογραφίες που περιέχονται στη δικογραφία ο Shady Almousa κρατάει στα χέρια του πυροβόλα τυφέκια, όπως AK-47 ή Καλάσνικοφ όπως είναι ευρέως διαδεδομένα, τυφέκιο M-16 και οπλοπολυβόλα RKM, ενώ σε μια φωτογραφία φαίνεται να είναι ο χειριστής αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU 23-2.

 

aixmi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook