Στη συνδρομητική τηλεόραση της «Nova» μίλησαν ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος, και οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας Λεωνίδας Καμπάνταης και Χρήστος Μπούρμπος.

Οι τρείς τους σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη μίλησαν για την νέα αγωνιστική σεζόν, για την άνοδο στη Superleague, την επιμονή και υπομονή που χρειάζεται φέτος αλλά και τη στήριξη από τον κόσμο.

Οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου :

Σχετικά με το τι αποκόμισε από την περιπέτεια ανόδου κατηγορίας:

«Το πιο σημαντικό πράγμα που αποκόμισα από αυτή την άνοδο ήταν η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου γιατί κακά τα ψέματα όταν είχα πρωτοέρθει κάποιοι με αντιμετώπισαν με δυσπιστία όχι σαν άνθρωπο απλά επειδή ήμουν στα Γιάννενα και υπάρχει μια αντιπαλότητα αγωνιστική μεταξύ ΟΦΗ και Ιωαννίνων, με αντιμετώπισαν με δυσπιστία αλλά στην πορεία.»

Για τη νοοτροπία του συλλόγου:

«Το να πανηγυρίζουμε σαν ΟΦΗ επειδή επανήλθαμε στην φυσική μας θέση θα έλεγα ότι δεν ταιριάζει στη νοοτροπία του συλλόγου. Χαρούμενοι θα έλεγα ότι είμαστε γιατί το πρωτάθλημα της Β\’ Εθνικής είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για φανταστείτε όμως να μην παίρναμε την άνοδο. Η ιστορία γράφει αυτόν ή αυτούς που κατακτούν τίτλους. Ο πρωταθλητισμός τα έχει αυτά. Πρέπει να αγωνίζεσαι και για το αποτέλεσμα διότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα σου δώσει το πρωτάθλημα. Είναι ένας σύλλογος που τον έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να αγωνίζεται 40χρόνια στην Α\’ Εθνική προτού υποβιβαστεί στη Β κατηγορία και με διακρίσεις και στην Ευρώπη. Το Γεντί Κουλέ είναι έδρα, είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο, ο κόσμος είναι πολύ κοντά στους παίκτες, το ζει το παιχνίδι και αισθάνεται και αντίπαλος».

Για την πιθανή αλλαγή έδρας

«Ακόμη σαν ομάδα δεν είμαστε έτοιμοι να πάμε στο Παγκρήτιο, σιγά σιγά, βήμα βήμα θα ετοιμαστούμε και θα έρθει η στιγμή που θα κάνουμε τέτοια ομάδα που θα την χαίρεται ο κόσμος, θα ευχαριστιέται που θα βλέπει τον ΟΦΗ και θα παίζουμε ωραία μπάλα».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς:

«Σαν σύλλογος και σαν νοοτροπία συλλόγου δεν υπάρχει στη σκέψη μας ούτε στο λεξιλόγιό μας η λέξη σωτηρία. Εμάς ο στόχος θα είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, να μπει μια τάξη στο οικονομικό και από κει και πέρα ο ΟΦΗ θα ξαναβρεί το δρόμο του και το δρόμο των επιτυχιών».

Για την παρουσία δύο ομάδων στην Superleague από την ίδια πόλη:

«Γιατί να μην τις σηκώνει; Καταρχήν δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Εργοτέλη, πέρα των αγωνιστικών λεπτών που θα παίξουμε με όλα τα παιδιά, με τους περισσότερους είμαστε φίλοι και καμιά φορά βρισκόμαστε και στο ίδιο μέρος».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ:

«Πρώτα από όλα και πάνω από όλα θα πρέπει να έχουμε την υγεία μας που είναι και το πιο βασικό, αν έχουμε την υγεία μας μπορούμε να καταφέρουμε και να πετύχουμε πολλά πράγματα. Δεύτερον να έρθει κόσμος στο γήπεδο διότι χωρίς κόσμο τσάμπα κουραζόμαστε, δεν είναι δυνατόν να παίζουν οι ποδοσφαιριστές παιχνίδι και να είναι μεταξύ φίλων και συγγενών, όλοι μαζί αγαπημένοι, πρόεδρος, ποδοσφαιριστές, προπονητές, ο δήμαρχος που είναι η δύναμή μας, αγαπημένοι όπως είμαστε και φέτος να μπορέσουμε να κατατάξουμε τον ΟΦΗ εκεί που πραγματικά αξίζει.»

Οι δηλώσεις του Χρήστου Μπούρμπου :

Σχετικά με την άνοδο του ΟΦΗ στη Superleague:

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος που έχει περάσει η ομάδα και δυστυχώς για μας. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει ανεβεί στην κατηγορία είναι αυτό που θέλουμε. Τραβήξαμε μια ταλαιπωρία και χαλάλι όλη αυτή η ταλαιπωρία που τραβήξαμε και βγάλαμε την ομάδα εκεί που έπρεπε να βγει Ο ΟΦΗ ανέκαθεν ήταν μια μεγάλη ομάδα και είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και μεγάλη δυναμική. Σίγουρα τέτοιες ομάδες, επαρχιακές πρέπει να βρίσκονται στη Σουπερ Λιγκ γιατί θεωρώ ότι είναι κοσμήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Οι εντυπώσεις του για το σύλλογο:

«Όταν ήρθα στην ομάδα είδα και από μέσα τη δυναμική που έχει αλλά το σημαντικό είναι ότι είναι μια ομάδα υγιέστατη. Οι ομάδα και οι φίλαθλοι είναι τόσο δεμένοι όσο τίποτα άλλο τα τελευταία χρόνια. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δεθεί, έχουν συσπειρωθεί πάρα πολύ. Η ομάδα είναι μια οικογένεια από το τεχνικό επιτελείο μέχρι και τους φίλαθλους και αυτό είναι σημαντικό ο κόσμος και η ομάδα να είναι ένα. Νομίζω ότι και εμείς από την πλευρά μας είμαστε καλή ομάδα και δυνατή και μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια και ειδικά στην έδρα μας μπορούμε να τα χτυπήσουμε και να πάρουμε βαθμούς».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Η ομάδα και η διοίκηση έθεσε ένα πλάνο τριετές, σίγουρα αυτό που θέλει ο ΟΦΗ δεν είναι η παραμονή του αλλά και κάτι παραπάνω. Οι στόχοι μας είναι να πάρουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα μπορούμε από κει και πέρα ότι έρθει καλύτερο είναι ευπρόσδεκτο. Θεωρώ ότι φέτος θα κάνουμε μια καλή χρονιά και θα πάρουμε εύκολα την παραμονή μας από κει και πέρα μακάρι να έρθει κάτι καλύτερο.»

Για το γεγονός ότι παραμένει ο βασικός κορμός παικτών και ο ίδιος προπονητής:

«Είναι σημαντικό να μένει ένας κορμός από παίκτες της περσινής χρονιάς αλλά και ο προπονητής. Σίγουρα από την μια δεν είναι καλό που δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως μπορούμε στην προετοιμασία γιατί ξεκινάει γρήγορα το πρωτάθλημα για εμάς αλλά από την άλλη είναι μεγάλη εύνοια να έχουμε τον προπονητή μας με τον οποίο έχουμε τελειώσει και τον κορμό μας γιατί νομίζω ότι θα μπούμε στο πρωτάθλημα πιο έτοιμοι.»

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Θέλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι και θεωρώ πως όλες οι ομάδες είναι αξιόπιστες και νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι θα είναι ανταγωνιστικό. Το Ηράκλειο και γενικά η Κρήτη έχει μια ομάδα τον ΟΦΗ σίγουρα υπάρχει μια δυναμική και του Εργοτέλη που βρίσκεται πολλά χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Από την πλευρά του ΟΦΗ δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και εμείς από την πλευρά μας και οι φίλαθλοι χαίρονται που έχουν δύο ομάδες που είναι στη Σούπερ Λιγκ αλλά όπως είπα και πριν η ομάδα της Κρήτης και του Ηρακλείου είναι ο ΟΦΗ.»

Οι δηλώσεις του Λεωνίδα Καμπάνταη :

Για την επιστροφή στη Superleague

«Γυρίσαμε μετά από ένα μεγάλο γολγοθά που πέρασε η ομάδα. Ήταν δύο χρόνια που πραγματικά ο κόσμος στήριξε την ομάδα και περίμενε να την δει να γυρίζει στη μεγάλη κατηγορία αυτό έγινε φέτος έστω και από αυτή τη διαδικασία των μπαράζ. Τέλος καλό όλα καλά».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Το κλίμα της ομάδας έπαιξε πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο που η ομάδα κατάφερε να βγει πρώτη ακόμα και στη διαδικασία των πλέι οφ κάτι που πραγματικά είχαμε τις ανασφάλειές μας λόγω το ότι αποφασίστηκαν μέσα σε μια περίοδο διακοπών, χωρίς προπονήσεις. H ομάδα και κατέβασε ότι ψυχικό απόθεμα είχε ο κάθε ποδοσφαιριστής και καταφέραμε να βγούμε πρώτοι».

Για τον κόσμο της ομάδας:

«Υπάρχει μεγάλη χαρά στον κόσμο της ομάδας και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Η αντίδραση του κόσμου ήταν αναμενόμενη γιατί όπως είπατε και εσείς δύο χρόνια είναι πάρα πολλά για μια τέτοια ομάδα. Ο κόσμος σε κάθε παιχνίδι έδινε το παρόν, μας ενθουσίαζε και παίρναμε και εμείς δύναμη από τον ενθουσιασμό του κόσμου. Σίγουρα οι οπαδοί του ΟΦΗ έχουν ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές με την ομάδα αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές να δούμε ότι η ομάδα έχει περάσει από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα κυρίως οικονομικό και πρέπει να χτιστούν οι βάσεις και να έρθουν καλύτερες μέρες για την ομάδα.»

Για την έδρα του ΟΦΗ

«Όλοι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από κει γνωρίζουν ότι είναι ένα γήπεδο καμίνι. Eίναι πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να μπορέσει να ανταπεξέλθει».

Για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ:

«Η πληγή η μεγαλύτερη είναι το οικονομικό κομμάτι που ταλανίζει την ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Θεωρώ και ελπίζω να βρει το δρόμο της η ομάδα, να γίνουν σωστές κινήσεις, να μπει ένα πλάνο σοβαρό και να συνεχίσουμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.»

Σχετικά με τη διαχείριση της φετινής χρονιάς από την ομάδα:

«Νομίζω κατά τη γνώμη μου ότι είναι πολύ κομβική αυτή η χρονιά που θα διανύσουμε με την ομάδα του ΟΦΗ και πρέπει να χειριστούμε και εμείς και η διοίκηση σωστά τα αποτελέσματα και τα αγωνιστικά και τα εξωαγωνιστικά και να μπορέσουμε να κρατηθούμε».

Για την ενίσχυση του ρόστερ:

«Σπουδαίο ρόλο έχει παίξει και ο προπονητής ο οποίος έχει κάνει τα πάντα να κρατήσει την ομάδα δεμένη, τους ποδοσφαιριστές δεμένους μεταξύ τους και ήταν κοντά μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις σχετικά με το ροστερ της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε 18 ποδοσφαιριστές, αργήσαμε να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία των πλέι οφ, σίγουρα είναι ποιοτικά πολύ δύσκολο να βρεις καλούς ποδοσφαιριστές για να ενισχύσεις το ροστερ αλλά νομίζω ότι πρέπει η ομάδα να βρει χαρακτήρες που να ταιριάζουν σε αυτή την ομάδα γιατί θεωρώ ότι το κλίμα είναι αυτό που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην πορεία αυτή που έκανε ο ΟΦΗ. Εμείς δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε, επειδή μας βάζουν στη διαδικασία να ξεκινήσουμε άμεσα πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τον προσωπικό του στόχο:

«Προσωπικό στοίχημα δεν νομίζω ότι θα βάλω, θέλω να έχω την υγεία μου γιατί έχω περάσει αρκετά αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι αν είμαι υγιής αυτό που μπορώ και ξέρω να κάνω θα το κάνω από το 100% του εαυτού μου.»

Η ευχή του για τη νέα αγωνιστική χρονιά:

«Θα ευχηθώ κάτι πραγματικά μέσα από την ψυχή μου που και εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να το αποτρέψουμε, μακριά η βία από τα ελληνικά γήπεδα, να βλέπουμε τον κόσμο να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορούνε να το χαίρονται μαζί, ο κάθε φίλαθλος να το χαίρεται για την ομάδα του. Αν είναι σωστό, η μη μεταφορά των φιλάθλων σε άλλο γήπεδο να υπάρξουν οπαδοί που θα το παραβλέψουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook