Μέχρι τις 17:30, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Χαμόγελα έχει σκορπίσει στα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών η ανταπόκριση των πολιτών, αφού μέχρι τις 17:30 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 160 χιλιάδες πολίτες έχουν ψηφίσει για νέο αρχηγό. 

Λίγο μετά τη 1μμ η συμετοχή έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων, ενώ στις 17:30 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 160.000.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την Κρήτη 8,700 έχουν ψηφίσει στο νομό Ηρακλείου, 2,321 στο νομό Χανίων, 2,100 στο Ρέθυμνο και 1.712 στο Λασίθι.

Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου).

Δείτε τα εκλογικά τμήματα στην Π.Ε. Χανίων

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ. 

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις. 

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook