Την Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017 στο χώρο του μνημείου στην Παναγιά Κεραμειών. 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Μάχης των κεραμειών (Παναγιάς) που διοργάνωσε το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017 στο χώρο του μνημείου στην Παναγιά Κεραμειών. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Μπάμπης Πετράκης, πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στο ιστορικό της μάχης αναφέρθηκε ο ιστορικός Κατσανεβάκης Μιχάλης, που τόνισε την ιστορική νίκη του ΕΛΑΣ με 800 μαχητές ενάντια σε 20000 Γερμανούς Ναζί από τις 11 έως τις 14 Νοέμβρη του 1944. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον αντιδήμαρχο Χανίων κ. Βλαχάκη. Στη συνέχεια η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έγινε από τον αντιπρόεδρο του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μυλωνάκη Στέφανο, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικαιρότητα των μηνυμάτων στη σημερινή εποχή. Την εκδήλωση πλαισίωσε θεατρικό ιστορικό χρονικό αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ Χανίων αλλά και ριζίτικα τραγούδια από το σύλλογο «Κρητικές Μαδάρες». 

Στεφάνια κατέθεσαν η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, ο αντιδήμαρχος Χανίων κος Βλαχάκης, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κος Μπεμπλιδάκης, τα Τομεακά Συμβούλια της ΚΝΕ στο Νομό Χανίων, το παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, εκπρόσωποι από τις οικογένειες των θυμάτων της μάχης, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και δεκάδες εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων από τα χωριά της περιοχής. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook