Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Στέφαν Καπφέρερ, τον οποίο συνόδευαν ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Dr. Markus Kerber, ο Διευθυντής της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KfW), Dr. Lutz-Christian Funke, ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Μαΐλλης και ο Διευθυντής του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μάρτιν Κναπ, καθώς και ανώτερα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας και του BDI είχαν σήμερα, στα Γραφεία του ΣΕΒ, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Δασκαλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή συνάντηση εντάσσεται σ’ ένα πρόγραμμα επαφών που έχει ξεκινήσει ο ΣΕΒ με ευρωπαϊκούς και όχι μόνο επιχειρηματικούς φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να αναδείξει τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στην Ελλάδα και να συντονίσει επενδυτικά σχέδια και συνεργασίες που θα φέρουν κεφάλαια και θα δώσουν δουλειές στον τόπο.

Στο επενδυτικό πεδίο, οι επαφές μεταξύ επιχειρηματιών αποδίδουν πιο άμεσα και συγκεκριμένα αποτελέσματα απ’ ό,τι οι συζητήσεις μεταξύ κρατών…»

Εξάλλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξε ευρεία πολιτική συναίνεση σ’ ένα θέμα όπως η Ανώτατη Παιδεία, που αφορά αξίες, αντίληψη ζωής και την ίδια την ποιότητα του μέλλοντός μας.

Ελπίζω ν’ αποδειχθεί και σημαδιακό: να αποτελέσει πρόκριμα για την επίτευξη συναίνεσης και σε μια σειρά άλλων κρίσιμων ζητημάτων όπως το Φορολογικό και η Συνταγματική Αναθεώρηση.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook