Απίστευτο συμβάν με παρ’ ολίγον τραγικές συνέπειες σημειώθηκε στις 2 τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στην ιστορική Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, στις όχθες του Αλιάκμονα.

Τεράστιος βράχος που αποκολλήθηκε από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοναστηριού, αποκολλήθηκε και κατέπεσε σε ένα από τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται σαν καλιά μοναχών.

Ο τεράστιος βράχος με την απίστευτη δύναμη και το βάρος που κατέπεσε, διέλυσε κυριολεκτικά το σημείο και καταπλάκωσε μοναχό που βρισκόταν εκείνη του ώρα στο κελί του!!!

Ακολούθησαν στιγμές τεράστιας αγωνίας και προσπαθειών για να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός του άτυχου μοναχού ο οποίος καλούσε εναγωνίως σε βοήθεια.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατέφθασαν στην Ι.Μονή κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγάλουν σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς, πέρα από τον τεράστιο βράχο και τα χώματα που συμπαρασύρθηκαν, καταστράφηκε και ο αγωγός ύδρευσης, με συνέπεια ο χώρος να γεμίσει με μεγάλες ποσότητες νερού.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατόρθωσαν να αλλάξουν την παροχέτευση του νερού και στη συνέχεια να δημιουργήσουν δίοδο και να ανασύρουν σώο τον άτυχο μοναχό, κάτω από το βράχο, ανάμεσα από χώματα και καταστραμμένα υλικά.

Ασθενοφό του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον διασωθέντα εκ θαύματος μοναχό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βέροιας.

Τις προσπάθειες συντόνιζε από την πρώτη στιγμή ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας, Αλέξανδρος Κουβακάς.

Επικουρικά στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας, Χρήστου Σιμούλη.

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός κατέφθασε στην Ι.Μ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, κ.κ. Παντελεήμων, ενώ συγκινητική ήταν η αγνιώδης προσπάθεια του ηγούμενου και των μοναχών της Ι.Μονής οι οποίοι, μούσκεμα μέχρι το κόκαλο, έκανα τα αδύνατα-δυνατά για να συμβάλουν στην ευτυχή έκβαση της αγωνιώδους επιχείρησης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 τα χαράματα.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας:

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας την 18-11-2017 και περί ώρα 02:13΄, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για εγκλωβισμό ατόμου και συγκεκριμένα ιερομονάχου, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, σκήτη Βέροιας,  όταν αποκολλήθηκε βράχος και κατέπεσε πάνω στο κελί, όπου βρισκόταν εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
 
Στο εν λόγω συμβάν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας επενέβη με τέσσερα  (4) οχήματα και έντεκα (11) άνδρες.  
 
Για την αντιμετώπιση του συμβάντος χρησιμοποιήθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία, λοστοί και αλυσοπρίονο. Δημιουργήθηκε δίοδος προς το εγκλωβισμένο άτομο και απομακρύνοντας όλα τα υλικά, μπάζα, ξύλα και χώματα, απεγκλωβίστηκε ο ιερομόναχος τραυματισμένος , έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε  με  το  ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας .
 
Στο συμβάν συνέδραμαν η ΕΛΑΣ , το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ καθώς και οι μοναχοί της Ιεράς Μονής.

Το συνολικό  έργο  της  διάσωσης  του ατόμου συντόνιζε  ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας, Επιπυραγός Κουβακάς Αλέξανδρος του Στεφάνου. 

Ο Αν. Διοικητής               
Δημήτριος Θ. Πάντσιος
Επιπυραγός”

verianet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook