Η Κίμικο Νισιμότο (Kimiko Nishimoto) έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ιαπωνία με τις χιουμοριστικές αυτοπροσωπογραφίες της και, μάλιστα, προχώρησε σε εκθέσεις με τα selfie που τραβά, για τη φωτογραφική σειρά της «Asobokane», που σημαίνει «ας παίξουμε» στην διάλεκτο των καλλιτεχνών.

Η Kimiko στην ηλικία των 72 ετών, η αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν είχε τολμήσει ποτέ πριν. Αποφάσισε να πάρει ένα μάθημα φωτογραφίας από τον μεγαλύτερο γιο της.

Αμέσως ερωτεύτηκε το μέσο και άρχισε να παίρνει χιουμοριστικές, κωμικές και μερικές φορές σουρεαλιστικές αυτοπροσωπογραφίες της.

Μετά από 10 χρόνια, στην ηλικία των 82 ετών, έκανε την πρώτη ατομική έκθεση σε ένα τοπικό μουσείο στο Κουμαμότο, όπου ζει, ενώ η δουλειά της προσέλκυσε και κορυφαία γκαλερί στο Τόκιο.

Παράλληλα, το πάθος της για τη φωτογραφία και το χιούμορ αποδείχτηκαν μεταδοτικά, και σύντομα έγινε αστέρι του Διαδικτύου με τις έξυπνες εικόνες της.

Ακόμα ενεργή στην ηλικία των 89 ετών, η Nishimoto παίρνει όλες τις δικές της φωτογραφίες χρησιμοποιώντας ένα τρίποδο και χρονοδιακόπτη. Οι ψηφιακές βελτιώσεις και αλλαγές πραγματοποιούνται επίσης από την ίδια.

snoopit24.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook