Δύο νεαρούς κουκουλοφόρους έχουν ξεχωρίσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., από τα βίντεο τηλεοπτικών σταθμών, ως ύποπτους της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος της δικηγόρου-καθηγήτριας Εγκληματολογίας Νατάσας Τσουκαλά.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναζητούν οπτικό υλικό πριν και μετά τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας προκειμένου να βγάλουν την… κουκούλα και να ταυτοποιήσουν το δράστη. Ενας από αυτούς φοράει χαρακτηριστική μπλούζα, με τους αστυνομικούς να αναζητούν «καθαρότερα» πλάνα προσώπου, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της ταυτότητάς του.

Στο μεταξύ, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας από τα σημεία των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και το επίμαχο στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη, όπου δέχθηκε τη ναυτική φωτοβολίδα στο αριστερό γόνατο η αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τσουκαλά, έχουν συλλέξει σημαντικά ευρήματα. Εχουν εντοπίσει δύο ναυτικές φωτοβολίδες, τρεις αυτοσχέδιους πυροσωλήνες εκτόξευσής τους, δύο «βλήματα» των φωτοβολίδων (ένα από το πόδι του θύματος), μαχαίρι, βόμβες μολότοφ, κάποιες μπλούζες, μπουφάν και κουκούλες.

Ολα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξαγωγή αξιοποιήσιμου γενετικού υλικού που θα δώσει ώθηση στις αστυνομικές έρευνες. «Αν ταυτοποιηθεί DNA μιας κουκούλας, πάνω σε έναν πυροσωλήνα εκτόξευσης, τότε μιλάμε για ένα σημαντικό στοιχείο που τουλάχιστον αναδεικνύει ύποπτο. Αν εντοπίσουμε αποτύπωμα κάποιου που είναι σεσημασμένος, είναι μια σημαντική αρχή της έρευνας» υποστηρίζει αστυνομικός που ασχολείται με τη σοβαρή υπόθεση.

«Εγκληματικές επιθέσεις»

«Σε εγκληματικές επιθέσεις με ναυτικές φωτοβολίδες που εκτοξεύονταν από αυτοσχέδιους πυροσωλήνες, προέβαιναν οι κουκουλοφόροι», τονίζουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Δύο από αυτές τις ρίψεις, η μία βρήκε την 55χρονη δικηγόρο πάνω από το αριστερό γόνατο. Οι σκηνές με το μεταλλικό μέρος της φλεγόμενης φωτοβολίδας σφηνωμένο στο πόδι της γυναίκας είναι σοκαριστικές. Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούσαν να σβήσουν με πυροσβεστήρες τη φωτιά στο πόδι της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για ναυτικού τύπου φωτοβολίδα, η φλόγα της οποίας -δεν μπόρεσαν να τη σβήσουν οι αστυνομικοί- προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα, ενώ μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που έχουν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες.

Η άλλη φωτοβολίδα κατέληξε σε ένα αυτοκίνητο το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Οι ομάδες των κουκουλοφόρων για αρκετές ώρες επιτίθεντο με σφοδρότητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απαντούσαν με χρήση δακρυγόνων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί. Περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν μια πολυάριθμη ομάδα κουκουλοφόρων στις οδούς Τοσίτσα, Σπύρου Τρικούπη, Στουρνάρη και Σολωμού, προβαίνοντας σε 23 προσαγωγές και 16 συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων οι αστυνομικοί δέχονταν επιθέσεις από τις ταράτσες κτιρίων της περιοχής, με στόχο την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 30χρονος μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ο οποίος είχε συμμετάσχει στις παρεμβάσεις της ομάδας στην Εφορία Ψυχικού και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν βγάλει κάλεσμα συμπαράστασης κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook