Το Facebook στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ασφαλείας που το κατατρέχουν και δίνουν δικαιώματα στους ανταγωνιστές, προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό αλλαγών.

Παρακάτω το gugoo.gr παρουσιάζει τις πιο σημαντικές:

1 .Πλέον μπορείτε να κάνετε tag σελίδες που δεν έχετε κάνει like και χρήστες που δεν είναι φίλοι σας. Αν και δεν φαίνεται σαν μια τόσο καλή ιδέα, όλα τα tags που σας αφορούν θα περνούν από δική σας έγκριση πρώτα. Επίσης γίνεται προσπάθεια να υπάρξει tag τοποθεσίας μέσα στα post.

2. Όπως αναφέραμε και παραπάνω τα tags θα περνούν από έγκριση και αντίστοιχα όποιος κάνει tag τον εαυτό του σε δική σας φωτογραφία.  Φυσικά, θα πρέπει να εγκριθεί από εσάς.

3. Ρυθμίζετε άμεσα την ώρα που ποστάρετε κάτι, ποιος θέλετε να το δει. Με ένα dropdown menu μπορείτε να επιλέγετε ποιοι θα δουν το post και μάλιστα μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας αφού ανέβει το post.

4. Όταν αφαιρείτε ένα tag μπορείτε να δηλώσετε τον λόγο. Έτσι μπορείτε απλά να το αφαιρέσετε, να παρακαλέσετε τον χρήστη που ανέβασε την φωτο να την κατεβάσει ή ακόμα και να μπλοκάρετε τον χρήστη.

5. Μπορείτε να δείτε πως βλέπει το προφίλ σας ο υπόλοιπος κόσμος. Με ένα νέο κουμπί θα ενημερώνεστε πως η κάθε ομάδα χρηστών βλέπει το προφίλ σας ώστε να γνωρίζετε άμεσα το μέγεθος των πληροφοριών που μπορεί κάποιος να μάθει για εσάς.

Αν και οι κινήσεις αυτές γίνονται για την καλύτερη ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μας, ο χρόνος θα δείξει αν θα λειτουργήσουν υπέρ του χρήστη ή θα αναγκάσουν το Facebook να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook