Ερώτηση προς τον υπουργό Αμύνης, Πάνο Καμμένο , απευθύνει ο Μανώλης Συντυχάκης

Το αιματηρό επεισόδιο πού σημειώθηκε αργά την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο κέντρο της πόλης των Χανίων, όταν στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «Νηρηίς» επιτέθηκαν σε δύο Χανιώτες, θίγει με ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης.

Ο κ.Συντυχάκης, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει για το τι θα πράξει η Κυβέρνηση για την τιμωρία των δραστών, καθώς και  τι μέτρα θα πάρει για να προχωρήσει η ιατροδικαστική εξέταση του τραυματία μιας και το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τις γνωματεύσεις του Γενικού νοσοκομείου Χανίων αφήνοντας προσωρινά ελεύθερους τους δράστες.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ.Συντυχάκης

Το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2017 και μετά την πορεία για τον εορτασμό της επετείου για το Πολυτεχνείο στα Χανιά (επέτειος που συνδέεται διαχρονικά με την καταδίκη του ΝΑΤΟ καθώς και της παρουσίας των βάσεων στη χώρα μας για την εξυπηρέτηση των πολεμικών του σκοπών), ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, που συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017» που διεξάγεται στα Χανιά, επιτέθηκαν απρόκλητα, σε βάρος πολιτών στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας μάλιστα τον έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι ξένη για το λαό των Χανίων καθώς η ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή της Κρήτης λειτουργώντας πλήρως αποθρασυμένη από την ευκολία με την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί γη και ύδωρ για τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Μέρος αυτής της αποθράσυνσης είναι η συμπεριφορά των στρατιωτών προς τον λαό των Χανίων. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε υπάρχουν πολλά αντίστοιχα περιστατικά χωρίς τελικά να δικαστεί κανένας (καθεστώς γενικευμένης ετεροδικίας).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την τιμωρία των δραστών των πρόσφατων επιθέσεων όπως και των προηγούμενων που μένουν διαχρονικά ατιμώρητο. Επιπλέον, τι μέτρα θα πάρει για να προχωρήσει η ιατροδικαστική εξέταση του τραυματία μιας και το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τις γνωματεύσεις του Γενικού νοσοκομείου Χανίων αφήνοντας προσωρινά ελεύθερους τους δράστες;

  • Πως τοποθετείται η κυβέρνηση στο αίτημα του χανιώτικου και συνολικά του ελληνικού λαού για το κλείσιμο της βάση της Σούδας και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων που υπάρχουν στην Ελλάδα;  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook