Συμφωνία για τη διαδικασία που θα τηρείται σχετικά με τους ελέγχους των επιβατών από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, επιτεύχθηκε στη τριμερή συνάντηση Ελλήνων, Γερμανών και εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει η DW, Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση εποικοδομητική και εξέφρασε την ικανοποίηση της κοινοτικής πλευράς για τις εξηγήσεις που δόθηκαν αλλά και για τα αποτελέσματα.

Καταρχάς, όπως είπε, η γερμανική πλευρά διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι επιβατών από την Ελλάδα θα γίνονται πλέον εντός της ζώνης Σένγκεν και θα περιορίζονται μόνο στην εξακρίβωση της ταυτότητας και της φωτογραφίας του επιβάτη. Μέχρι τώρα οι επιβάτες από την Ελλάδα οδηγούνταν σε ειδική έξοδο των αεροδρομίων εκτός της ζώνης Σένγκεν, όπου γίνονταν συστηματικοί έλεγχοι όλων των επιβατών.

Και η Ελλάδα θα εντείνει τους ελέγχους

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε από την πλευρά της ότι οι αρμόδιες αρχές θα εντείνουν με τη σειρά τους ελέγχους των επιβατών που κατευθύνονται από την Ελλάδα σε γερμανικά αεροδρόμια.

Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η Γερμανία είχε ενημερώσει την Κομισιόν στις 12 Νοεμβρίου για την παράταση της χρήσης του κώδικα του Σένγκεν που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εισάγουν προσωρινά στοχευμένους ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του για λόγους εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook