Τα USB και τους φορητούς υπολογιστές των Κούρδων συλληφθέντων ελέγχουν εξονυχιστικά οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς κατά την αστυνομική έφοδο εκείνοι προσπάθησαν να τα καταστρέψουν, τελικά χωρίς επιτυχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας σε μία από τις γιάφκες, ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να καταπιεί ένα στικάκι, αλλά τελικά τον πρόλαβε ένα στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής. Την ίδια στιγμή, οι άλλοι συλληφθέντες προσπαθούσαν να πετάξουν τον υπολογιστή από τα παράθυρα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη «μανία» τους να ξεφορτωθούν το «υλικό» ώστε να μην πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών.

Οι αστυνομικοί πλέον κάνουν «φύλλο και φτερό» ό,τι περιέχεται μέσα στις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς ενδεχομένως να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση άλλων μελών που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά διαφεύγουν της σύλληψης. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τα ασύλληπτα μέλη των Κούρδων, όπως επίσης και για άλλα σπίτια. Υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκρατημένη αισιοδοξία πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Το στοιχείο που προβληματίζει τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είναι ότι δεν βρέθηκε βαρύς οπλισμός, γεγονός για το οποίο εκτιμούν ότι πιθανό να κατείχαν και να έχουν κρύψει οι συλληφθέντες ή να είναι κρυμμένο σε άλλες γιάφκες από ασύλληπτα μέλη.

Την ίδια στιγμή, ένας από τους συλληφθέντες έχει εις βάρος του «ερυθρά αγγελία» για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C . Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες στις επίσημες λίστες της Ευρώπης και της Τουρκίας, ύστερα από συνεργασία και με τις επίσημες αρχές των άλλων χωρών, διαπίστωσαν πως εκκρεμεί εις βάρος του το ένταλμα σύλληψης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για τις τουρκικές αρχές είναι ένα από τα άτομα που έχει πάρει μέρος σε τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης. Αυτό το συμπέρασμα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, βγαίνει από την αξιοποίηση των δικών τους πληροφοριών αλλά και των ερευνών που έχουν διεξαγάγει.

Πάντως, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επισήμως με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ανέφερε πως οι συλλήψεις αλλά και η δράση των ατόμων δεν έχουν καμία σχέση με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ωστόσο όλα αυτά συνέβησαν λίγες μέρες πριν από την έλευσή του στη χώρα μας.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook