Όταν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών μπήκαν στο οχυρό του Καντάφι στην Τρίπολη, ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτοφανή χλιδή που κρυβόταν πίσω από τα τείχη και επισφράγιζε την αλαζονεία και την απληστία του λίβυου δικτάτορα, την ώρα που ο λαός του πεινούσε.

Οι φωτογραφίες από τα λεηλατημένα μεγαλεία και πλούτη του αρχηγείου του Καντάφι τα οποία ρήμαζαν με μανία οι αντικαθεστωτικοί έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν όμως φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από εξοχικές κατοικίες του συνταγματάρχη, οι οποίες θυμίζουν περισσότερο Χόλιγουντ, παρά κάποια απομακρυσμένη παραθαλάσσια περιοχή της Λιβύης.

Υπερσύγχρονα εξοπλισμένες βίλες με πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, σχολή κατάδυσης, στάβλους καθώς και αμύθητης αξίας χαλιά και έπιπλα είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα των ανταρτών, οι οποίοι μετά το οχυρό, έβαλαν στο στόχαστρο το συγκρότημα των κατοικιών του Λίβυου δικτάτορα.

Χαρακτηριστική του μένους και της απόγνωσης του λιβυκού λαού είναι η δήλωση ενός εκ των επαναστατών, ο οποίος καθισμένος σε μία από τις πολυθρόνες που συνήθιζε να κάθεται ο Καντάφι σημειώνει: «Αυτή είναι η Λιβύη μου τώρα, Τα πάντα εδώ άνηκαν στον Καντάφι, Αλλά τώρα δεν είναι εδώ και δεν θα έρθει και ποτέ πίσω. Ανήκουν λοιπόν σε όλους μας».

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook