Μια καταπληκτική συνταγή απο την food blogger - αντιδήμαρχο Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη 

Υλικά:

Για την καρυδόπιτα:
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κούπα αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα 2 λεμονιών

1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Τη φλούδα από ένα λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα:
1 γάλα ζαχαρούχο
3 κουτιά του ζαχαρούχου νερό
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές βιτάμ
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε από την καρυδόπιτα χτυπώντας με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και κρατάμε τα ασπράδια να τα χτυπήσουμε σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τα καρύδια, το ξύσμα και το κονιάκ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ετοιμάζουμε την μαρέγκα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε άλλο το μίξερ προσθέτουμε την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα μας.

Σε μεγάλο πυρέξ ή ταψί αφού το βουτυρώσουμε καλά παντού ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού με ένα κουτάλι.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, με αντιστάσεις ψήνουμε για 40 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη και αφού κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνοντας τα να βράσουν για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε την κρύα καρυδόπιτα με το καυτό σιρόπι ρίχνοντάς το πάνω της σιγά-σιγά.

Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο, τα 2 κουτιά με νερό, το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά, Στο τρίτο κουτί νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και νερό. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα και όταν αυτό συμβεί την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε.

Την προσθέτουμε πάνω από την σιροπιασμένη καρυδόπιτα.

Τελειώνουμε ρίχνοντας αρκετή καρυδόψιχα τριμμένη από πάνω και την αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει. Μετά μπαίνει και στο ψυγείο.

Απλά τέλεια!!!!