Στο εδώλιο 82 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε απλώσει πλοκάμια σε όλο το νησί, με διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, εκβιασμούς

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί,  μετά την αναβολή που έλαβε στις 6 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Αύγουστο του 2014, στην Κρήτη, και η οποία είχε ως…. κύριο αντικείμενο της παράνομης δραστηριότητάς της, τη διακίνηση, προμήθεια, εμπορία ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και αδικήματα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας.

Στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται 82 κατηγορούμενοι ενώ  λόγω του υψηλού αριθμού των κατηγορουμένων που έκανε αδύνατη την ταυτόχρονη παρουσία τους σε αίθουσα των δικαστηρίων, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σε αίθουσα του ΜΑΙΧ, που παραχωρήθηκε  μετά από χορήγηση ειδικής άδειας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για χρήση του χώρου ως ακροατηρίου δικαστηρίου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει κατά 3 ομάδες αδικημάτων:

1) φυτεία, εγκληματικές πράξεις κατά ιδιοκτησίας και σωματική βλάβη

2) διακίνηση ναρκωτικών

3) διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που διετέλεσε όμως άλλο πρόσωπο.

Στη δίκη, ως μάρτυρας έχει κληθεί και ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και πρώην δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης, καθώς εξετάζεται αν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης σχεδίαζε την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του κ. Πολάκη.

 

Παρών στη δίκη είναι και ο πρώην βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης που παρίσταται ως συνήγορος πολιτικής αγωγής και συγκεκριμένα της κοπέλας που δέχτηκε ξυλοδαρμό από έναν από τους κατηγορουμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook