Το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων ανακοίνωσε πως συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή 17/12/2017.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Εκφράζουμε για πολλοστή φορά την εναντίωση μας στη θεσμοθέτηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για τη βιωσιμότητα πλήθους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της Κυριακάτικης λειτουργίας τους.

Οι εμποροϋπάλληλοι, για μια ακόμα χρονιά, καλούνται να εργαστούν για πάνω από 30-40 συνεχόμενες ημέρες, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τους.

Δεν φθάνει μόνο ότι θα εργαστούν τις 3 τελευταίες συνεχόμενες Κυριακές του Δεκεμβρίου μετά από την μνημονιακή νομοθεσία του 2013, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση έχει αφήσει άθικτη, αλλά οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του ΣΕΛΠΕ, τα εκπτωτικά χωριά, τα εμπορικά κέντρα (malls), τα διάφορα Factory Outlets, επιδιώκουν ξεδιάντροπα να ανοίξουν στις 26/12, στις 2/1, αλλά και ανήμερα των Θεοφανείων (6/1).

Μετά από μεγάλο αγώνα το  Υπουργείο Εργασίας  κήρυξε την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (26/12) ως ημέρα υποχρεωτικής Αργίας.

Αυτή είναι μια σημαντική νίκη των εργαζομένων και των συνδικάτων, η οποία αποδεικνύει ότι, ο συνεχής και επίμονος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 συνεχίζουμε.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Την υπεράσπιση των Κυριακών μας.

Την υπεράσπιση των Αργιών μας.

Την υπεράσπιση του δικαιώματός μας για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά, χωρίς τις ακραίες ευελιξίες των εργοδοτών.

Την υπεράσπιση  του δικαιώματός μας στον ελεύθερο και προσωπικό χρόνο ξεκούρασης.

Ζητούμε από τους Χανιώτες να μην κατέβουν για ψώνια, να μη στηρίξουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, να μη βοηθήσουν  στο ξήλωμα του δικαιώματος αυτού, γιατί  σύντομα θα το δούμε να επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook