Υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας, ακόμα και χωρίς να γίνουν πρόωρες εκλογές, τάσσονται με συνεντεύξεις τους στον κυριακάτικο Τύπο, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αναζητώντας τη «χρυσή τομή» που θα βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση, την ίδια ώρα που πληθαίνουν τα καταστροφολογικά σενάρια περί χρεοκοπίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα \”Πρώτο Θέμα\”, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προεξοφλεί ότι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μία ανοικτή προοπτική, είτε γίνουν είτε όχι πρόωρες εκλογές.

«Όπως έδειξαν οι υπεύθυνοι χειρισμοί του πρωθυπουργού τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μία ανοιχτή προοπτική είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ακόμα ότι συμφωνεί με την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού «οι πολίτες επιθυμούν αλλαγές και όχι εκλογές», λέγοντας ότι «είναι ώρα ευθύνης και όχι πολιτικολογίας».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αναρωτιέται γιατί είναι καλύτερη μία αναγκαστική κυβρνητική συνεργασία έπειτα από εκλογές, από μία συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή.

Ο κ. Ρέππας, αφού υπενθυμίζει και αυτός τη πρωθυπουργική φράση για τους πολίτες που «επιθυμούν αλλαγές», σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης, λέει ότι «οι εκλογές οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εσωστρέφεια».

«Θα εκτιμήσουν αυτοί που τις προτείνουν τι μπορεί να κερδίσει η χώρα από ενδεχόμενες εκλογές; Μήπως μία ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση; Σίγουρα όχι. Μήπως μία αναγκαστική κυβέρνηση συνεργασίας; Και γιατί αυτή η αναγκαστική συνεργασλια είναι καλύτερη από μία συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή, πράγμα που δεν προαπαιτεί εκλογές;» αναρωτιέται.

Τέλος, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, αναφέρεται στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Απαντώντας στην ερώτηση για πιθανή συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων αν μετά από εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Χατζηδάκης λέει:

«Τα μεγάλα κόμματα πριν από τις εκλογές διεκδινούν παντού την αυτοδυναμία, Η ΝΔ έχει με το μέρος της τις δημοσκοπήσεις. Αλλά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η εθνική συνεννόηση είναι πάντοτε επιτακτική ανάγκη. Γιατί μπορέσαμε και συνεννοηθήκαμε το 1974 και δεν μπορούμε τώρα;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook