Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ και αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες ο Εργοτέλης αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον μαχητικό Πανιώνιο.

Η κρητική ομάδα κατάφερε να πάρει ένα βαθμό «χρυσάφι» στο 90΄ με το σουτ του Τζούνιορ και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έτσι διατηρήθηκε και η παράδοση με τον Εργοτέλη να φεύγει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αήττητος από τη Νέα Σμύρνη.

Η εικόνα του αγώνα

Με το γνωστό 4-3-3 ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Νίκος Καραγεωργίου αφήνοντας στον πάγκο τους Λεάλ και Φραγκουλάκη που πάντως με την είσοδο τους στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν την μέτρια εικόνα του Εργοτέλη στο πρώτο μέρος.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από την κρητική ομάδα στα πρώτα 45 λεπτά και κατάφερε να ανοίξει σχετικά νωρίς το σκορ στο 11΄με ένα εκπληκτικό γκολ του Ριέρα που είδε εκτός θέσης από μακριά τον Πίρσον και λίγο πιο κάτω από την σέντρα σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στη συνέχεια για το 2-0 σε δύο φάσεις με τον Εστογιανόφ στο 15΄ και με τον Γιόνσον στο 28΄ με τον Χίμπλιγκερ παραλίγο να βάλει αυτογκολ για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Γουνδουλάκη πέρασε μόλις άουτ με τον Εργοτέλη να απειλεί για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο στο 45΄ με τον Τζούνιορ να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 1-1.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στον αγώνα τους Φραγκουλάκη και Λεάλ και ο πρώτος δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 για τον Εργοτέλη σουτάροντας από πλάγια θέση από το ύψος της περιοχής.

Και εκεί που έδειχνε ο Εργοτέλης ικανός να κάνει το 1-2 ήρθε ο αιφνιδιασμός με τον Πανιώνιο να παίρνει και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 73΄ όταν ο Κουμουρτζί από το ύψος της περιοχής με σουτ έκανε το 2-1 για τον Πανιώνιο.

Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε στο 80΄ να έχει «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα της Νέας Σμύρνης και αφού δεν το έκανε η μπάλα τον τιμώρησε καθώς ακριβώς στο 90΄ ο Τζούνιορ εκμεταλλευόμενος το λάθος διώξιμο της άμυνας του Πανιωνίου με σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το τελικό 2-2 χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Γιάχου που κιτρίνισε από πλευράς Εργοτέλη τους Γιοβάνοβιτς, Λεάλ, Χίμπλιγκερ και από πλευράς Πανιωνίου τους Κρικβέλια και Τσότσαλιτς.

Πανιώνιος : Σιδεράκης, Κρικβέλια, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γιόνσον, Ομο, Σάμαρης. Κουμορτζί, Εστογιάνοφ, Γουνδουλάκης (75\’ Μιλοβάνοβιτς), Ριέρα.

Εργοτέλης : Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (77\’ Κυριακίδης), Ρομάνο, Μπέτο (51\’ Λεάλ), Τζούνιορ, Ολίσε (51\’ Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook