Βανδαλισμούς προκάλεσαν άγνωστοι στο καταφύγιο ζώων που βρίσκεται στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου.

Οι δράστες αφού έσπασαν παράθυρα του οικήματος, ξέσπασαν πάνω στα ζώα πετώντας κάτω τα κλουβιά μέσα στα οποία βρίσκονταν στειρωμένα γατιά και σκυλιά.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν χθες το απόγευμα εθελοντές του Συλλόγου «Η μικρή Κιβωτός του Νώε» οι οποίοι πήγαν για να φροντίσουν τα ζώα. Μόλις έφτασαν αντίκρισαν εικόνες καταστροφής με σπασμένα τζάμια και παράθυρα, τα κλουβιά που βρίσκονταν μέσα τα ζώα είχαν βρεθεί στο πάτωμα ενώ είχε προκληθεί ζημιά και στην κλειδαριά της κεντρικής εισόδου.

«Το απόγευμα σήμερα (σ.σ. χθες) γύρω στις 6 που ήρθαν εθελοντές να φροντίσουν τα ζώα και να καθαρίσουν τον χώρο, διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν προκαλέσει ζημιές», σημείωσε, μιλώντας στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Σίλκε Βρόμπελ και πρόσθεσε: «Αμέσως με ειδοποίησαν και παράλληλα ενημέρωσα την Αστυνομία για το συμβάν. Είμαστε πολλά χρόνια εδώ και προσπαθούμε να έχουμε πολύ λίγα ζώα στο συγκεκριμένο χώρο έτσι ώστε να μην προκαλείται καμία φασαρία. Αλλωστε μέσα στα κλουβιά βρίσκονται στειρωμένα γατάκια που δεν κάνουν καθόλου θόρυβο αλλά και τα λίγα σκυλιά που φιλοξενούμε στον χώρο βρίσκονται εδώ για θεραπεία».

Η κα Βρόμπελ τόνισε ακόμα ότι η δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο αναγνωρίζεται από τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που δεν θέλουν να καταλάβουν το έργο που επιτελείται. «Γιατί προκάλεσαν βανδαλισμούς, δεν μπορώ να καταλάβω.

Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε ένα μέρος για να φιλοξενούμε τα ζώα κανονικά και να τα φροντίζουμε. Μία κλινική ζώων, δηλαδή, που να τους κάνουμε στειρώσεις και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επί 24ώρου βάσεως να ασχολούνται με τα ζώα», τόνισε η κα Βρόμπελ και πρόσθεσε:

«Ολα τα άτομα από ξενοδοχεία, μας ζητάνε βοήθεια και καταλαβαίνουν την αξία και τη χρησιμότητα της δουλειάς μας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν θέλουν να καταλάβουν.
Είναι οι ίδιοι που έχουν τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα και όταν θα χρειαστούν βοήθεια θα έρθουν σε εμάς για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται», σημείωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι ο Σύλλογος πρόκειται να υποβάλει μήνυση για το συγκεκριμένο συμβάν.

Χανιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook