Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον κορυφαίο οικονομολόγο της Γκόλντμαν Σακς, Τιμ Τουχέι, φαίνεται να έχει υπολογιστεί ότι το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν και παίζουν ενεργό ρόλο στο εργατικό δυναμικό της Αυστραλίας, είναι πολύ μικρότερο από το κυρίαρχο των ανδρών. Το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται κυμαίνεται περίπου στο 59% ενώ το αντίστοιχο των ανδρών στο 72%.

Η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό της Αυστραλίας σε ποσοστό ίδιο με αυτό των ανδρών, θα αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη το λιγότερο κατά 13% και θα βγάλει τη χώρα από τη διαφαινόμενη φορολογική επιβάρυνση και οικονομική κρίση, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Τιμ Τουχέι υπολογίζει ότι στην περίπτωση αυτή, η οικονομική δραστηριότητα της χώρας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 180 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προκειμένου να επιτευχθούν όμως τα παραπάνω, επιβάλλεται να αλλάξουν πολλά στη χώρα, ανάμεσα στα οποία και οι κυβερνητικές τακτικές. Θα πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερες μορφωμένες γυναίκες να εκπαιδευτούν και να ακολουθήσουν καριέρα σε επαγγέλματα πέρα από αυτά των κοινωνικών υπηρεσιών και της διδασκαλίας. Η επαγγελματική ενασχόληση των γυναικών σε βιομηχανίες εξόρυξης μεταλλευμάτων, κατασκευαστικές εταιρίες, αλλά και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, που ανήκουν στον τομέα υψηλής οικονομικής ανάπτυξης της Αυστραλίας και είναι κυρίως ανδροκρατούμενες, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα της Αυστραλίας που βρίσκεται σε σταθερή ύφεση την τελευταία δεκαετία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook