Στο επίκεντρο της συνάντησης το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο

Σήμερα, Τρίτη 2 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης και οι Βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλογου Χανίων κ. Ιωάννη Δσκαλάκη, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης κο Σπύρο Σοφιανό και τον προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου Ελ. Βενιζέλου κο Διονύσιο Βολάνη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου για το Κτηματολόγιο.

Ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων σχετικά με ελλείψεις, καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες στην υπάρχουσα διαδικασία κτηματογράφησης, αλλά και με προβλήματα και ανησυχίες των εργαζόμενων και τόνισε τη σημασία της σύστασης του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου με τη σταδιακή συγχώνευση των υφιστάμενων Κτηματολογικών Γραφείων και των Υποθηκοφυλακείων.

Ανέφερε, ότι η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης που για δεκαετίες παραμένει σε εκκρεμότητα, σε συνδυασμό με την ανάρτηση και την επικύρωση των δασικών χαρτών και την οριοθέτηση των αιγιαλών θα έχουν προχωρήσει μέχρι το 2020, αποτελώντας απαραίτητα εργαλεία της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Σημείωσε επίσης, ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την αξιοποίηση  όλου του υφιστάμενου προσωπικού, η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη και συνεχή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ επεσήμανε πως προβλέπονται Κτηματολογικά Γραφεία ή Υποκαταστήματά τους σε κάθε νομό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook