Το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας άνοιξαν σήμερα το πρωί τις πόρτες τους στους μουσουλμάνους της Αττικής προκειμένου να προσευχηθούν.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις και η προσευχή ξεκίνησε..

«Όλοι οι μουσουλμάνοι προσευχόμαστε αρχικά στα αραβικά και στη συνέχεια ο λόγος της προσευχής θα γίνει στη γλώσσα του καθενός» είχε δηλώσει τον Ιούλιο ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος Ναίμ Ελγνατούρ, ο οποίος κατάγεται από την Αίγυπτο και μετανάστευσε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη, σύμφωνα με το protothema, προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές στην Αθήνα που είχαν στο παρελθόν πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, οι δημόσιες προσευχές των μουσουλμάνων είχαν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις καθώς χιλιάδες μετανάστες συνέρρεαν σε κεντρικά σημεία για να ασκήσουν το θρησκευτικό τους πρόγραμμα. Το θέαμα του προηγούμενου Αυγούστου είχε ενοχλήσει αρκετούς, με χιλιάδες μουσουλμάνους να μετατρέπουν δημόσιους χώρους της Αττικής(και όχι μόνο) σε υπαίθριο τέμενος.


Οι Πακιστανοί της Αττικής είχαν προσευχηθεί και πέρσι στο ΣΕΦ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πακιστάν - Ελλάδος Τζαμίλ Σαγιάντ είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στις δημόσιες προσευχές. «Είμαι 42 χρόνια στην Ελλάδα αυτό που θέλουμε είναι να προσευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προκαλούμε τους ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνουμε», είχε πει.