Τολμηρή κίνηση από τον Ζούκενμπεργκ που ενδέχεται να χτυπήσει εμπορικά και τη δική του εταιρεία

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η ομάδα του Facebook που θα επηρεάσει την αλληλεπίδραση των χρηστών με το ίδιο το Μέσο αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες. Συγκεκριμένα το Facebook μέσα στο 2018 στοχεύει να κάνει την πλατφόρμα πιο «οικογενειακή» και λιγότερο εμπορική.

Αυτό θα γίνει με την έμφαση στο περιεχόμενο που παράγουν οι φίλοι και η οικογένεια και όχι τα υπόλοιπα Μέσα και τα viral θέματα. Αναλυτικότερα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει να αλλάξει τους αλγόριθμούς του και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί φιλτράρουν τις ειδήσεις στο newsfeed μας, ώστε να προβάλλονται κατά κύριο λόγο οι αναρτήσεις των φίλων και των μελών της οικογένειας και αντιστοίχως να υποβαθμίζοντας οι δημόσιες αναρτήσεις από επιχειρήσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει και το Associated Press, οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά τη σκληρή κριτική που έχει δεχτεί το δημοφιλές μέσο για τον διαφημιστικό του προσανατολισμό.

Ωστόσο, παρόλα τα μηνύματα βελτίωσης από τον δημιουργό του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας και social media αναφέρουν ότι αν εφαρμοστούν οι επικείμενες αλλαγές, θα περιοριστεί κατά πολύ η δημοφιλία των ειδήσεων, των βίντεο και των φωτογραφιών από εταιρείες και μέσα ενημέρωσης, ενώ ενδέχεται να μειώσουν και τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news) και της παραπληροφόρησης.

Το Facebook συγκεντρώνει περισσότερους από δύο δισ. μηνιαίους χρήστες και θέλει πλέον να γίνει πιο «χρηστοκεντρικό» και όχι τόσο εμπορικό. Πρακτικά αυτό θα σημάνει ότι οι χρήστες θα βλέπουν πιο συχνά στο news feed τους κάτι προσωπικό που ανάρτησε ένας φίλος, παρά ένα «viral» βίντεο.

Ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ, ωστόσο παραδέχθηκε πως μία τέτοια αλλαγή θα σημαίνει ότι οι κάθε είδους εταιρείες και οργανισμοί θα δουν το δικό τους περιεχόμενο να μειώνεται σε δημοφιλία. Κάτι που σημαίνει ότι και τα κέρδη της δικής του εταιρείας ενδεχομένως να μειωθούν δραστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook