Η «αθόρυβη» φιλανθρωπική δράση του τραγουδιστή

Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έδωσε κρυφά ο Τζορτζ Μάικλ σε οργάνωση, που βοηθούσε φορείς του AIDS, για να τη γλυτώσει από τη χρεοκοπία. Η κίνησή του αυτή είχε κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με δική του πρωτοβουλία.

Το «Project Angel Food», φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Λος Άντζελες, ιδρύθηκε από εθελοντές το 1989 για να βοηθήσει εκείνους που υποφέρουν από υποσιτισμό και HIV. Εκπρόσωπος του ιδρύματος αποκάλυψε ότι ο διάσημος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός έστελνε συχνά επιταγές.

Ειδικότερα, ο Ρίτσαρντ Άγιουμπ, εκτελεστικός διευθυντής του «Project Angel Food», τόνισε σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Mirror: «Δεν μπορούμε να τον ευχαριστήσουμε αρκετά. Ήταν τόσο υποστηρικτικός και είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος δωρητής στην ιστορία μας. Μας έστελνε 25.000 δολάρια δωρεάν, με θρησκευτική ευλάβεια κάθε χρόνο, με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τις 500.000 δολάρια. Αισθανόμασταν το πάθος του, την αγάπη και την υποστήριξή του κάθε χρόνο».

Δίχως τυμπανοκρουσίες

Ο Άγιουμπ αποκάλυψε επίσης ότι ο Τζορτζ Μάικλ είχε σκόπιμα κρατήσει μυστικές τις συνεισφορές για να αποφύγει «τυμπανοκρουσίες». Δώρισε, μάλιστα, τη Mercedes του για να πουληθεί σε πλειστηριασμό για αυτόν τον σκοπό.

Με τον τραγουδιστή να μη βρίσκεται πλέον εν ζωή, ο Ρίτσαρντ Αγιούμπ επαίνεσε τους θαυμαστές του για τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν, καλύπτοντατς ένα μέρος του ποσού που δεν λαμβάνει πλέον η οργάνωση.

«Οι θαυμαστές του ανταποκρίνονται και έχουν καλύψει το κενό» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Project Angel Food.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η οργάνωση, διανέμονται περισσότερα από 10.000 γεύματα την εβδομάδα στο Λος Άντζελες σε ανθρώπους που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες όπως HIV, AIDS, καρκίνο και καρδιακές ασθένειες.

Ο χαμός του συντρόφου του

Ο Τζορτζ Μάικλ ξεκίνησε τη μυστική δωρεά στην οργάνωση το 1993, όταν έχασε τον σύντροφό του Ανσέλμο Φελέπα σε ηλικία 36 ετών. Ο Φελέπα θεωρήθηκε από τον τραγουδιστή ως «σωτήρας» του και μίλησε για εκείνον με αγάπη στο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ «Freedom», τονίζοντας ότι ήταν «η πρώτη φορά που αγαπούσε κάποιον ανιδιοτελώς».

Όταν ο Φελέπα αρρώστησε και έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο από AIDS, ο Μάικλ αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου και των χρημάτων του για να βοηθήσει άλλους που προσβλήθηκαν από τη νόσο.

Ο φιλάνθρωπος Μάικλ

Από την ημέρα του θανάτου του, έρχονται στο φως πολυάριθμα δημοσιεύματα για τη γενναιοδωρία του τραγουδιστή.

Μεταξύ άλλων μία γυναίκα έλαβε μυστική δωρεά 12.000 δολάρια από τον Τζορτζ Μάικλ αφού μίλησε για την επιθυμία της να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση στο «Deal or No Deal». Μετά τη δωρεά, η Λινέτ Γκιλάρντ -που προσπαθούσε να συλλάβει παιδί επί 13 χρόνια- γέννησε τον γιο της, Σεθ, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook