Ο Υπουργός Ναυτιλίας  την Τετάρτη στο Ηράκλειο και την Πέμπτη σε Ρέθυμνο και Χανιά

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πρωτοβουλία του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, διοργανώνει την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, Ημερίδα Ενημέρωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο νόμο 4504/2017, οι διατάξεις του οποίου επιλύουν χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων.

Στην Ημερίδα, που θα διεξαχθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων πραγματοποιούν από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, προκειμένου τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων να επισκεφτούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις και να ενημερωθούν επί τόπου για τις δραστηριότητες των λιμένων και τα προβλήματά τους. Το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων, τις Διοικήσεις τους, τους οικείους Δήμους, εκπροσώπους των Αντιπεριφερειών και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Σήμερα το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλωνα Φιλιππή, μετέβη στο Νομό Λασιθίου όπου πραγματοποίησε επισκέψεις στους λιμένες του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας. Τις επόμενες δύο μέρες το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Τον Υπουργό θα συνοδεύουν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την Τετάρτη (17/01), ο κ. Κουρουμπλής, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και με το Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Αύριο, στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με άλλους Δημάρχους της περιοχής. Το απόγευμα, ο ΥΝΑΝΠ, και στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ, θα επισκεφθούν το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, στο Τυμπάκι.

Την Πέμπτη (18/01), ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, με το Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Κωνσταντίνο Καστρινάκη, και με την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Μαρία Λιονή.

Στη συνέχει ο ΥΝΑΝΠ θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί την ΑΕΝ Κρήτης, και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων (στις 12:15), τον Δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα, τον Λιμενάρχη Χανίων Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., Χρήστο Κουβάτσο, και με τον Αντιπεριφερειαρχή, Απόστολο Βουλγαράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook