Η ισπανική κυβέρνηση ξεπέρασε με ευκολία σήμερα το πρώτο νομοθετικό εμπόδιο στο σχέδιό της κατοχύρωσης νέων δημοσιονομικών ελέγχων στο σύνταγμα της χώρας, του \”χρυσού κανόνα\” που αποτελεί σημαντικό μέρος της προσπάθειάς της να ενισχύσει την εμπιστοσύνη για τα προβληματικά δημόσια οικονομικά της.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, χάρη στη συμφωνία μεταξύ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Jose Luis Zapatero και του Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη των προτεινόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων, 318 βουλευτές επί συνόλου 350 ψήφισαν υπέρ της έναρξης της συζήτησης των προτάσεων.

Οι θετικές ψήφοι ξεπέρασαν κατά πολύ τις 210 ψήφους που είναι απαραίτητες.

Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, ανοίγει ο δρόμος για τη συνταγματική αναθεώρηση που αναμένεται να συμβάλει στην εγγύηση της δημοσιονομικής σταθερότητας στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Η συζήτηση στη Βουλή και η ψηφοφορία για τους νέους ελέγχους του προϋπολογισμού είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια οι προτάσεις θα πάνε στη γερουσία.

Για να ισχύσουν οι αλλαγές απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των τριών πέμπτων τόσο της βουλής όσο και της γερουσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook