Σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης σε 450 σημεία που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, με το δεδομένο ότι η οδική ασφάλεια και η ανάπτυξη της ενδοχώρας είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας σήμερα στο δήμο Αγ. Βασιλείου το δρόμο-διάνοιξη του τμήματος Παλέ – Αγκουσελιανά – Κάνεβος παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αντιπεριφερειαρχών, του Δημάρχου, τοπικών αρχών, Περιφερειακών-Δημοτικων Συμβούλων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο άλλο ενταγμένο σημαντικό έργο Αρμένοι-Παλέ όπως επίσης και σε άλλα θέματα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου ενώ για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου συνολικά εκτίμησε ότι, ο προϋπολογισμός των έργων για το 2018 θα ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ. 

Τα εγκαίνια του οδικού έργου έγιναν στο δημοτικό διαμέρισμα Αγκουσελιανών ένα έργο μήκους 7,93 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 6,7 εκ. συν 2,45 εκ. ευρώ που αφορά τις απαλλοτριώσεις.  

«Είναι ένα έργο που δίδει ανάπτυξη στο τόπο αλλά και ασφάλεια και εξυπηρέτηση στους πολίτες και έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον. Το έργο ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έγινε πραγματικότητα» τόνισε στον χαιρετισμό του Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του όπως και την ΠΕ Ρεθύμνου, την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και όλους όσους βοήθησαν. Στη σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή τονίζοντας την καλή συνεργασία που υπάρχει με τους θεσμικούς εκπροσώπους και τις υπηρεσίες, τον Δημαρχο τους πρώην Δημάρχους και ευχήθηκε σε όλους ο δρόμος να είναι καλοτάξιδος.

Επίσης στα οφέλη του έργου αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλέξης Μαυρογιαννάκης, ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σήφης Κουρμούλης και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Μαυρογιαννάκης. 

Παρόντες επίσης από πλευράς Περιφέρειας στα εγκαίνια ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης (Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου) και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΕ Ρεθύμνου Νίκος Κακογιαννάκης, Γιάννης Παρασύρης, Κώστας Δανδουλάκης, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της ΠΕ Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook