Είναι ίσως ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα πιάτα. Τόσο απλό αλλά και τόσο γευστικό που δεν το χορταίνουμε με τίποτα. Και δεν είναι άλλο από τις πατάτες με λουκάνικα και τυριά.

Υλικά
 
1 κιλό πατάτες
6 λουκάνικα
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
200 γραμμάτια τριμμένη γραβιέρα
250 γραμμάρια μοτσαρέλα
Αλάτι και πιπέρι
Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι για 20 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.Ύστερα κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Εν τω μεταξύ κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους και στη συνέχεια προσθέτουμε σε ένα ταψί το λουκάνικο, τις πατάτες και τα τυριά μαζί με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για περίπου 30 λεπτά.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook